Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nordea stänger sitt kontor i Västanfors

Nordea flyttar sin verksamhet i Västanfors till kontoret i Avesta. Anledningen är färre fysiska kundbesök. Flytten sker efter den 19:e maj.

Bild: Emeli Lillbacka

Annons

Kontoret i Västanfors bemannas av tre anställda. Kontorschefen för Fagersta och Avesta, Sonja Eriksson, förklarar att inga anställningar berörs. De tjänsterna kommer att finnas i Avesta i stället.

– Det är samma gäng som sköter båda kontoren. Vi har varit tre som bemannat Fagersta men vi samlar alla resurser i Avesta. Det blir inga uppsägningar, säger Sonja Eriksson.

Annons

Den 19:e maj har Fagerstakontoret sin sista öppetdag.

Annons

– Vi ser ett ändrat beteende hos kunderna och allt färre besöker bankkontoret fysiskt. Det är framförallt våra privatkunder. Angående våra företagskunder så träffar vi de flesta ute hos kunden i dag, säger Sonja Eriksson.

Hon berättar att rådgivningen oftare sker genom att bankmannen delar datorskärm med kunden som sitter hemmavid och att sådana möten erbjuds på kvällar och helger.

Men de kunder som vill komma in till kontoret i Fagersta och som har lite svårt att ta sig till Avesta, hur ska ni göra för att hjälpa dem?

– Det närmaste fysiska kontoret är Avesta men sen är det mycket man kan ta över telefonen. Vill man prata med oss går det bra och vi har kundcenter som är öppet dygnet runt. Det mesta kan man lösa hemifrån.

Läs mer: Swedbank lämnar SkinnskattebergLäs mer: Ortsborna om att Swedbank försvinner från Skinnskatteberg


Seth Jansson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy