Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Swedbank stänger sitt kontor i Norberg

Den 30 september stänger Swedbank ner sitt kontor i Norberg efter att kundbesöken blivit ohållbart få menar kontorschef Charlotte Block.– Det här var inte alls vad jag ville, säger hon.

Swedbanks kontor i Norberg

Bild: Seth Jansson

Annons

Knappt ett år efter att kontoret i Skinnskatteberg las ner går Norbergskontoret samma öde till mötes.

Sedan 2015 har allt fler av bankens kunder valt att använda bankens digitala tjänster och de fysiska besöken har blivit allt färre.

– Vi har genomlyst kundbasen och haft pinnstatistik varje dag på hur många kunder är det hos oss. Det har max 40 kunder på fem dagar och då tar jag i, säger Charlotte Block.

Annons

Annons

Läs även: Bank lämnar Skinnskatteberg

April 2013 ökade Swedbank sina öppetdagar i Norberg från två till fem dagar.

– Jag ville tro att det skulle fungera med att ha öppet fem dagar i veckan.

En annan orsak hon nämner till de få kundbesöken är att personalen i Norberg och Fagersta började växla mellan att jobba i båda kontoren.

– Kunderna har sett att "aha jobbar du i Fagersta också? men då kan jag träffa dig där". Att vi har valt att inte ha exakt samma personal där hela tiden tror jag att kunderna har sett.

Läs även: Nordea stänger sitt kontor i Västanfors

Några kunder har hört av sig och uttryckt sitt missnöje berättar Charlotte Block. Hon bjöd in 19 intressenter till ett möte för att de skulle få ställa frågor i måndags.

– Jag bjöd in små till mellanstora företag, kommunen och pensionärsföreningarna bland andra. Men det var bara en som kom, säger hon.

Stängningen innebär inte att någon behöver sluta. Tjänsterna samlas i kontoret i Fagersta.


Seth Jansson

Annons

Annons

Till toppen av sidan