Annons

Annons

Annons

Fagersta ska efterlikna Arlanda

En "Wall of Fame" som lyfter kända personer likt korridoren på Arlanda, det är vad Anita Lilja Stenholm (L) vill se i Fagersta. På måndag tas förslaget upp i kommunfullmäktige.

STOCKHOLM 2015-04-16 Några porträtt som hälsar resenärer välkomna till Arlanda. Från vänster modellen Caroline Winberg, fotograf Lennart Nilsson, fotbollspelare John Guidetti och Folke Bernadotte.

Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

De som haft Arlanda som sista anhalt någon gång under de senaste elva åren har med all sannolikhet passerat Hall of Fame – en korridor med bilder av kända svenskar, eller ”stoltheter” som Anita Lilja Stenholm (L) kallar dem.
En liknande korridor eller vägg vill hon se i Fagersta, då hon tror att det skulle innebära flera fördelar för kommunen.
– När jag har varit utomlands och går genom den där korridoren på Arlanda så känner jag stolthet. Den stoltheten vill jag också att Fagerstaborna ska känna, säger Anita.
På frågan om vilka Anita vill se på väggen svarar hon:
– Oj det finns massor. Lennart Hellsing, Rune Lindström och FAIK som försett Sverige med flera fantastiska hockeyspelare genom åren, säger Anita, som tror att väggen kan attrahera turister.
Kommunalrådet Marino Wallsten (S) vet inte om väggen skulle vara ett dragplåster för turister, men ställer sig positiv till förslaget som ska diskuteras i kommunfullmäktige på måndag.
– Det kommer att bli någon form av Wall Of Fame, men vad som ska vara på den får vi se. Planen är att väggen ska finnas i Nya Kulturbyggnaden.

Annons

Annons

Stockholm Hall of Fame

Sedan 2005 har Stockholm Hall of Fame välkomnat resenärer till Arlanda. Utställningen består av fotografier på kända svenskar som gjort stora avtryck i Sverige och internationellt. I Hall of Fame syns bland annat kända ansikten som Börje Salming, Monica Zetterlund, Jens Lapidus, Sarah Sjöström och Lasse Åberg.


Elin Wahlsten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan