Annons

Annons

Annons

Fagersta/Västanfors

Fingret på näsan– föreställningen där de yngsta påverkar handlingen

Fingret på näsan är en familjeföreställning där barnens vardag på förskola skildras. Den riktar sig till de allra yngsta från ett till sex år.

På söndag i Sveasalongen i Västanfors uppträder delar av gruppen Kråkan och Busarna, Linda Dahl, Olle Tjern och Anders Ågren, i familjeföreställningen "Fingret på näsan". Den sistnämnda har också gjort kråkans röst i Mamma Mu på barnradion.

Fingret på näsan är en föreställning för de yngsta. På bilden syns Anders Ågren vid ett uppträdande med gruppen Kråkan & Busarna.

Bild: Seth Jansson

Annons

Annons

Musikföreställningen tar cirka 40 minuter och handlar om en dag på förskolan.

–Vi har en liten hund, en låtsashund, som ska gå sin första dag på förskolan och barnen får förklara vad man gör och vad som händer på förskolan. Allt är av vikt. Det är samling, man hoppar i vattenpölar, cyklar och räknar. Det är rörelselekar med hopp och skutt och barnen är med och dansar, säger Anders Ågren.

Han ser fram mot att uppträda i Fagersta.

–Det ska bli Jättekul. På en rockkonsert för vuxna vet man vad man ska få ta del av. När vi åker runt för att uppträda är det hela tiden nya barn, man vet inte vilka man möter och får vara på tå lite grann. Det är spännande och ska bli roligt, säger Anders Ågren.

Arrangörer är Fagersta barnkulturgrupp och Fagersta teaterförening.


Laura Patnaik

laura.patnaik@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan