Annons

Annons

Annons

Ridsport

Västmanlands ridstjärna siktade på SM-guld – men ramlade av hästen: "Det gjorde ont i själen"

Jens Fredricson hade slagläge inför SM-finalen. Men efter tredje hindret snubblade hästen Uncanto Di Villagana och Fredricson föll av.
– Det handlade nog mer om otur än om ett misstag, säger Fredricson.

Jens Fredricson.

Bild: Per Groth

SM-final på Strömsholm. Då var 48-åriga hemmahopparen Jens Fredricson, som tävlar för Strömsholms ridsportförening, det stora Västmanlandshoppet.

Han hade på lördagen gjort en stark SM-semifinal och hade därför slagläge inför SM-finalen på söndagen.

Annons

Annons

– Hästen var jättebra i semifinalen och jag kände mig i "pole position" inför finalen. Jag hade väldigt höga förhoppningar, säger Jens Fredricson.

Men i SM-finalen hände det som inte fick hända.

– Hästen (Uncanto Di Villagana) snubblade efter hinder tre och tappade balansen. Sedan kom vi inte till en tillräckligt bra avsprångspunkt, vi kom inte tillräckligt långt. Så vi hade oturen att snubbla i en landning. Hästen stannade och jag föll av, säger Jens Fredricson.

Hur mår du efter fallet?

– Det gjorde inte så ont att ramla av. Det gjorde mest ont i själen. Jag kände att SM-guldet var inom räckhåll och hade som sagt väldigt höga förhoppningar inför finalen.

Han berättar att banan var svår.

– En väldigt bra byggd bana, som var jäklgit tuff. Det ställdes höga krav och tyvärr hade vi oturen att snubbla i en landning, säger Fredricson.

Som får chansen att ta snabb revansch. Redan nästa vecka ska han tävla på Friends Arena i tävligen Sweden International Horse Show.

– Skönt att få gå på det direkt igen. Då kommer vi att stöta på tuffare motstånd så jag hoppas att vi kan nå så bra placeringar som möjligt samtidigt som det är bra träning för hästen (Uncanto Di Villagana). Det blir den största tävling vi någonsin gjort tillsammans, säger Fredricson.

Annons


William Holm

021-19 92 28
william.holm@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan