Annons

Annons

Annons

Annons

Skinnskatteberg

Fritidshem i Skinnsberg kammade hem miljöstipendium – åker till Örebro för pengarna

En resa till ett vindkraftverk utanför Örebro. Det kan barnen på Klockarbergsskolans fritidshem se fram emot till våren efter att man på onsdagen mottagit ett miljöstipendium från kommunen.

Kommunalråd Carina Sándor (L) delar ut miljöstipendium till alla barn på fritidshemmet. Foto: Privat

Annons

Klockarbergsskolans fritidshem i Skinnskatteberg har all anledning att vara glada. Orsaken? 10 000 friska riksdaler rullar snart in på bankkontot i form av Skinnskattebergs kommuns miljöstipendium. Vann gjorde man för det ambitiösa arbetet med hållbar utveckling.

På onsdagen mottog fritidshemmet formellt stipendiet under en liten ceremoni. En nöjd Michaela Brandt, biträdande rektor, svarar när FP ringer upp.

Annons

Annons

Läs också: Noll nominerade till miljöpris – i år igen

–Vi är väldigt glada och stolta eftersom vi ständigt jobbar med hållbar utveckling på fritidshemmet, säger hon och fortsätter:

–Vi involverar barnen i det här. När vi gör temaarbeten tänker vi ur ett miljöperspektiv, vi återanvänder, vi källsorterar. Och när vi gör olika kreationer är de också av återvunnet material.

För pengarna ska fritidshemmets barn få åka på en resa till en lantbrukare utanför Örebro som har ett vindkraftverk på sina ägor, detta för att de ska lära sig hur man kan återvinna energi.

–Vi har varit där en gång tidigare, men nu har vi nya elever som vill det här. Och han (lantbrukaren) gjorde ett bra intryck på eleverna, säger Michaela Brandt.

Läs också: Fågelskådare och snigeljägare får miljöpris

Klockarbergsskolans fritidshem var den enda som ansökt om miljöstipendiet i år.

Leia Strandlund-Bölja tar emot pris från Carina Sándor. Foto: Privat

Annons


Mårten Arvidsson

021-19 92 31
marten.arvidsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan