Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

ABB levererar laddstolpar till Lidl inför storsatning på elbilskunder

Lidl blir den första butikskedjan som satsar på att bygga ett nät av snabbladdare för elbilar. Laddstolparna kommer från ABB.

Ulf Hellström, försäljningschef på ABB i Västerås, deltog vid invigningen av Lidls nya butik i Göteborg, där kunderna erbjuder att ladda sina elbilar i laddstolpar från ABB.

Bild: Foto: ABB

Annons

Satsningen på laddstolpar presenterades på torsdagen då Lidl invigde en ny butik i Västra Frölunda i Göteborg.

– Vi vill hjälpa samhället i rätt riktning. Miljöfrågan är avgörande och då tycker vi att vi måste vara med och driva den framåt, säger Heike Daase Undorf, som jobbar på Lidl Sveriges byggavdelning och som varit med om att arbeta med Lidls miljösatsning: ekologiska zoner, solceller – och snabbladdare för elbilar.

Annons

Annons

– Vi kommer att ha snabbladdare vid alla nya Lidl-butiker, och även vid en rad befintliga. För att fler ska våga köpa elbil måste det finnas fler snabbladdare i Sverige, och att kunna ladda bilen full på 25–30 minuter medan du storhandlar är perfekt, fortsätter Heike Daase Undorf.

Förutom butiken i Göteborg kommer även Lidl i Ljungby att förses med ABB:s snabbladdare. ABB:s elbilsladdare tillverkas i ABB:s fabrik i Valdarno i Italien men säljs runt om i landet via ABB i Västerås.

Läs också: Elbilar ska kunna laddas vid sjukhuset


Anders Edström

021-19 92 25
anders.edstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan