Annons

Annons

Annons

Idolstrejken skjuts upp – igen

Turerna kring Musikerförbundets strejkvarsel mot tv-programmet Idol fortsätter.

Sent på torsdagskvällen kom beskedet från Musikerförbundet i ett pressmeddelande som räddar helgens Idol-sändning på TV4.

"På medlarens uttryckliga begäran skjuter Musikerförbundet på ikraftträdandet av stridsåtgärderna gentemot Fremantle" skriver Musikerförbundets ordförande Jan Granvik och Musikerförbundets förbundsjurist, den i Melodifestivalsammanhang inte obekante Per Herrey, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Därmed avslutas en dag av intensiv aktivitet som inleddes då Arbetsdomstolen i en dom kom fram till att Musikerförbundets varslade konfliktåtgärder var lagliga.

Osämjan mellan Musikerförbundet och Freemantle, produktionsbolaget bakom Idol-sändningarna, uppstod i början av november när det kom till Musikerförbundets kännedom att de vanligtvis unga deltagarna får en mycket sparsam ersättning om endast 875 kronor per vecka och i övrigt knyter sig till icke-omförhandlingsbara skiv- och managementkontrakt på tio år.

Facket har tidigare flyttat fram strejkvarslet som skulle slå mot programmet en gång tidigare.

Jan Granvik och Per Herrey skriver dock att uppskjutandet har en gräns:

"Uppskjutandet gäller så länge konstruktiva förhandlingar pågår, dock längst till klockan 19.00 fredagen den 9 december.


Jan Ernheimer

021-19 92 04
jan.ernheimer@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan