Annons

Annons

Annons

Många USA-lögner genom åren

Nato-övning utanför Norges kust.

Bild: Marit Hommedal

Det surrar av amerikanska påståenden om ryssarnas verksamhet mot staten USA. Ryssarna har bestridit alltihop som lögner och frukter av USA:s undermåliga underrättelseverksamhet.

För balansens skull kan det inte skada att man repeterar litet närhistoria. Det har ljugits massor av gånger även tidigare på amerikanskt håll. I februari 2008 stod det i text-tv en uppgift om hur många gånger det offentligt ljögs två år före kriget mot Irak. Hela 935 gånger om Iraks massförstörelsevapen och 532 gånger om al-Qaida. Sedan om förhållandena i deras olika och hemliga fångläger runt om i världen.

Annons

Svensken Hans Blix var FN:s vapeninspektör. Han rapporterade att det inte fanns några sådana vapen där. Han byttes raskt ut. Underrättelsetjänsten visade t.o.m. bilder på Saddam Huseins ”mobila massförstörelsearsenal,” och så kunde kriget inledas.

Annons

Allt var lögn, men den svaldes bland annat av Tony Blair och Frankrikes president och så blev de delaktiga i kriget som startades för att hinna oskadliggöra Saddam Husein innan han fick möjlighet att använda bomber, vilka fanns endast i amerikanernas fantasi. Tony Blair bad om ursäkt när han intervjuades av Fredrik Reinfeldt alldeles nyligen.

Taktiken nu är väl att få människorna att frukta Ryssland som draken som kommer att sluka hela världen och vidare att endast USA och Nato kan förhindra det.

Nu vill Nato ha ett friktionsfritt inträde till Norden med hänvisning till ryssarnas uppträdande i vårt närområde. Men att Ryssland reagerar och betraktar det som en hotfull handling mot landet är inte konstigare än ifall ryssarna skulle komma på att ha motsvarande anläggningar i Amerikas närområde. Vilket liv det skulle bli, var så säkra!

Under den första jaktperioden på terrorister efter attacken mot World Trade Center flög de vart de ville i hela världen och kidnappade människor. De hamnade i Guantánamo för att rannsakas. Åratals torterande även om de råkade vara oskyldiga. Några av dem ruttnar fortfarande där. Förhörsmetoderna hade sådana inslag som skendränkning, (obs: under läkarnas uppsikt!)

En visselblåsare avslöjade amerikansk slakt på civila irakier. Mördarna gick fria, visselblåsaren fick 35 års fängelse. (Benådades av Barack Obama, fri i maj.)En bok med titeln ”Fem år av mitt liv” av Murat Kurnaz kom ut 2008. Rekommenderas.

VM


fagersta-posten.se/insandare

insandare@fagersta-posten.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan