Annons

Annons

Annons

Engelbrektsloppet2017

Norbergsfavoriten Sömskar körde hem Kristinaloppet: "Hörde några som hejade på mig"

Norbergsbördiga Linn Sömskar var hemmapublikens favorit i Kristinaloppet.
Och när loppet väl var igång uppfyllde hon förväntningarna, när hon tog hem segern efter en spurtstrid mot klubbkamraten Terese Therell.
– Jag hörde några som hejade på Linn, eller ”Sömmen” eller Sömskar sådär. Så det var kul, säger segraren i Sportens livesändning efter målgången.

För PLUS-läsare: Se hela sändningen från Engelbrektsloppet här!

Norbergsbördiga Linn Sömskar var snabbast på de tre milen i Kristinaloppet.

Bild: Alexandra Edman

För första gången någonsin gav sig Norbergsbördiga Linn Sömskar ut i de klassiska Engelbrektsspåren på lördagen – och det blev succé direkt.

Landslagsåkerskan tog hem segern i Kristinaloppet, efter att ha gått en ordentlig strid mot klubbkamraten från IFK Umeå, Terese Therell.

Annons

– Det var jättefint, fina spår. Jag stakade bara, men det var nog rätt. Andra varvet blev lite mer spännande, om man säger så. Det var mycket folk utefter bana, så man har fått hejarop men även fått skrika mycket ”håll höger”, berättar Linn Sömskar om loppet.

Annons

För pluskunder (+): Se reprisen av Sportens livesändning från målgången av Kristinaloppet

Fem åkare gick ifrån i täten tidigt i loppet. Utöver Sömskar och Therell var det Emma Eriksson, Karin Wallén och Helene Söderlund som gick ifrån. Söderlund släppte först, och under det andra varvet stod det klart att det var Sömskar och Therell som skulle göra upp om segern.

– Jag och Terese var väl de som drog mest, skulle jag säga. Sen plötsligt hade vi lucka, och jag sa det till Terese när hon låg framme då. Så då växeldrog vi i slutet sista biten, men jag vet inte riktigt när vi fick den där luckan.

Linn Sömskar kramar om klubbkamraten Terese Therell efter målgången.

Bild: Alexandra Edman

Läs också: Krönika - nu är elitåkerskan en Norbergsdotter

Redan under gårdagens sprint, där det blev en pallplats för Sömskar, blev det tydligt att hon var Norbergspublikens stora favorit. Och hon märkte av att det fanns ett stort stöd för henne ute längs spåren.

Annons

Annons

– Jo, men det gjorde jag. Jag hörde några som hejade på Linn, eller ”Sömmen” eller Sömskar sådär. Så det var kul, verkligen.

Linn Sömskars pappa , den tvåfaldige Engelbrektsloppsvinnaren Ingmar, är från Norberg och hon har fortfarande släkt kvar. Där fick hon lite extra stöd, även om hon inte hann notera om hon kände igen något ansikte ute vid spåren.

– Jag har kusiner och så som är här, en som åker också. Pappa var ute och langade med dricka och sådär, sen vet jag inte om farmor tog sig ut kanske, haha.

Blir du sugen på att komma hit och köra igen?

– Ja, absolut.


Oliver Åbonde

oliver.abonde@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan