Annons

Annons

Annons

Fotboll

Unik fotbollssatsning i Västmanland – VLT livesänder massor av matcher: "En ny nivå"

Här är den ultimata satsningen för dig som älskar lokalfotboll.
För dig som pluskund sänder Sport Västmanland flera matcher med BK 30, Gideonsberg, Syrianska och Skiljebo under vårsäsongen.
– Det är den största TV-satsningen vi gjort, vi tar fotbollsbevakningen till en ny nivå, säger Mittmedia Västmanlands fotbollsredaktör Kevin Johansson.

Sport Västmanland storsatsar på lokalfotbollen.

Mittmedia Sport, där Sport Västmanland (VLT, BBLAT, SA och FP) ingår, satsar rejält på att livesända fotbollsmatcher.

Bara under våren kan du som pluskund se 13 matcher på våra sajter.

– Vi vet att livesänd sport går hem hos vår publik. Därför känns det fantastiskt kul att kunna erbjuda detta, säger Mittmedias fotbollsredaktör i Västmanland, Kevin Johansson.

Sporten sänder matcher med BK 30 (elitettan) Gideonbergs IF (division 1), Syrianska IF (division 2) och Skiljebo SK (division 2).

– Till att börja med känns det fantastiskt roligt att vi har säkrat ett par matchrättigheter för att kunna erbjuda våra pluskunder sändningar från BK 30:s comeback i svensk fotbolls näst högsta serie, elitettan. Våra sändningar från klubbens kval blev en succé med många tittare och en rolig fotboll. BK 30 har ett slagkraftigt lag med flera publikprofiler som Cassandra Korhonen, Alana Smith, Jennifer Forsman Ekfeldt med flera.

Annons

Annons

Vägen till elitettan! Så här såg det ut när Sport Västmanland sände BK 30:s kvalsuccé mot Jitex Mölndal och avancerade till elitettan.

Inbäddat innehåll

– Sedan fyller vi på med ännu mer. Gideonsberg är ett klassiskt klubbmärke som försöker bygga upp någonting igen. Mittfältaren Elvira Gustavsson är en kvalitetsspelare som blir kul att följa i våra sändningar.

– Syrianska och Skiljebo är de näst högst rankade västmanländska herrlagen efter VSK. SSK har gått ut med att ambitionen är att utmana om serieseger, medan Syrianska tippas bli ett bottenlag. Upplagt för dramatik och känslor. Håll ögonen på Almir Zeqiri (Syrianska) och Dervis Grabus (Skiljebo), säger Kevin Johansson.

Och fortsätter:

– Vi vet att det finns många som följer de här lagen med stort intresse och nu tar vi bevakningen till en helt ny nivå och erbjuder det allra, allra bästa – en möjlighet att inte bara läsa om matcherna via text. Utan faktiskt se när det händer.

En gång i tiden gjorde landslagsmeriterade västeråssonen Niklas Backman mål för Skiljebo i ett derby mot Syrianska. Kommer det fram en ny genombrottsspelare i någon av klubbarna 2017?

Bild: Jonas Bilberg

Blir det bara under våren ni gör detta?

– Nej, vi kommer självklart att sända matcher även i höst. Men vi avvaktar med att släppa detaljerna för det, beroende på hur det ser ut i de olika serierna när det ska till att avgöras.

Annons

Totalt visar Mittmedias olika sajter 87 matcher under våren. En sällan skådad storsatsning för dessa lokaltidningar.

– Det visar hur mycket vi som koncern vill satsa på den lokala fotbollen – och vilken kraft vi kan samla när alla lokala varumärkena jobbar tillsammans. För oss i Västmanland betyder det exempelvis att vi kan sända från bortamatcher som aldrig varit möjligt annars, säger Kevin Johansson.

Annons

Fakta – här är alla matcher Sport Västmanland sänder under vårsäsongen

DAMER

Elitettan

6/5: Västerås BK 30–Östersunds DFF 15.00

13/5: Uppsala Fotboll–Västerås BK 30 15.00

11/6: Västerås BK30–Sundsvalls DFF 15.00

Division I Norra Svealand

14/4: Gideonsberg–Gustafs 13.00

22/4: Selånger–Gideonsberg 13.00

3/6: Ljusdal–Gideonsberg 15.00

HERRAR

Division 2 Norra Svealand

29/4: Skiljebo–BK Forward 14.00

Annons

23/5: Syrianska Kerburan–Forward 19.00

28/5: BKV Norrtälje–Skiljebo 18.00

10/6: Strömsberg–Syrianska Kerburan

17/6: Syrianska Kerburan–Karlslund 16.00

Annons

21/6: BKV Norrtälje–Syrianska Kerburan 19.30

2/8: Syrianska Kerburan–Skiljebo 18.30

Får BK 30 och Alana Smith en publikboost i elitettan?

Bild: William Holm


Rikard Bäckman

0211-990 71
rikard.backman@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan