Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Månadens bild

Utstirrad och belönad med vinst

Plötsligt stod de där, fem rådjur. Evelina Ylitalo mötte deras nyfikna blickar och tog mars månads bild.

"Passerade detta gäng i Västervåla i Lördags och kände mig lite utstirrad. Börjar väl komma fram alltmer nu när snön börjar försvinna", skriver fotografen Evelina Ylitalo om sin bild

Annons

På hemväg från sitt arbete som lokalvårdare passerar Evelina Ylitalo Västervåla. En lördag i mars stannade hon till sedan hon upptäckt hur en grupp rådjur uppehöll sig på fältet. Mobilkameran plockades fram, något som de ståtliga djuren inte tycktes ha något emot utan snällt stod var och lät sig fångas på bild.

– Jag kände mig utstirrad i flera minuter så jag kunde verkligen få bra bilder, berättar Evelina Ylitalo.

Annons

Annons

Som genuint fotointresserad har hon insett att det inte alltid är så.

– Nej, ibland är det absolut en utmaning att fotografera djur. Just när bilden ska tas kan de vända sig om eller springa iväg, säger hon och skrattar.

Något favoritmotiv gällande djur har hon inte, men betonar att det finns många fina. Helst fotograferar hon blommor och landskap.

Utmärkelsen månadens bild har hon belönats med tidigare och chansen är stor att det blir flera gånger. För på sommaren är kameran en trogen följeslagare i Evelinas jakt på nya motiv.

Vill du också vara med och tävla i månadens bild? Skicka in din bild här!

"Tagen nere vid sjön", skriver fotografen Eva Widén om sin bild.

"Norrskenssäsongen börjar nog gå mot sitt slut så man får passa på. Norrsken över sjön Noren i Norberg", skriver Fredrik Findahl om sin bild.


Chris D Magnusson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy