Annons

Annons

Annons

Fotboll

GIF-tränaren om vikten av att damfotboll får synas i media: ”Sådana satsningar vi behöver”

I dag spelar Gideonsberg hemmapremiär i division 1 norra Svealand.
Det är Dalalaget Gustafs som står för motståndet och då livesänder Sporten matchen.
– Det är stort för tjejerna, säger Hans ”Hansken” Johansson.

Här är alla matcher vi sänder live: Se hela listan här

Förra året slogs VIK och GIF ihop till ett enda damlag. Det var tufft att få ihop det till en likatänkande trupp. Men i år känner sig Gideonsbergs damer redo att ta sig an division 1 och tränaren Hans ”Hansken” Johansson är glad över att VLT satsar på livematcher inom damfotbollen.

– Det är sådana här satsningar vi behöver inom damfotbollen. Det finns inga pengar i sporten som det gör för herrarna. De här tjejerna spelar för att det är roligt, säger Hansken.

Han fortsätter:

– En kille kan ju tidigt bestämma sig för att satsa på en proffskarriär. Men det är inte samma förutsättningar för tjejer.

Annons

Läs också: Minnena av tårar och allvar får mig att glädjas över GIF-satsningen

Annons

Hansken är rakt av positiv till den nya livesatsningen. Och även GIF:s mittbackskugge, Elvira Gustafsson, håller med om att detta är stort för Gideonsberg och damfotbollen i Västmanland.

– Det är kul att ni sänder både dam och herrfotboll och inte bara herrmatcher, säger hon under en interju med sporten.

(+) Se TV-klippet: Gustafssons hjärta tillhör GIF: "Kul att ni ska sända vår match live – det är vi värda"

Hans Hansken Johansson tillsammans med spelarna Elvira Gustafsson och Felicia Jingmyr Steiner

Bild: Rune Jensen

Hemmapremiären för GIF spelas under fredagen, mot Gustafs. Ett Gustafs som hamnade två placeringar över Gideonsberg förra säsongen, med 39 poäng. Dock 15 poäng före Västeråslaget som låg på en sjundeplats när sista matchen var spelad.

I år tror dock GIF-tränaren att det finns en chans för laget att hamna på den övre delen av tabellen.

– Det är helt och hållet upp till oss själva om vi är med däruppe eller därnere. Men om allt flyter på som det ska så bör vi vara med bland de bästa.

Annons

Se hela matchen live här

Annons

Gideonsberg har klarat sig bra från skador inför säsongen 2017. Det har varit några ljumskar och andra skavanker. Men just nu ligger laget bra till skademässigt inför premiären.

– Vi har haft dålig uppslutning på träningarna men det beror på studentkryssningar och jobb och lite sådana grejer. Annars ser det riktigt bra ut, säger Johansson.

Han fortsätter:

– Förra året var GIF-tjejerna lite för unga. Men i år har våra spelare utvecklats och jag tror på ett bättre lag i år. Det är en jämn serie där alla lag i stort sett kan slå varandra så det gäller att vi lägger oss ett pinnhåll över de andra lagen.

Inbäddat innehåll


Sofia Fors

021-90 70 93
sofia.fors@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan