Annons

Annons

Annons

Annons

Frösunda

Datorer stulna vid inbrott på Alfaskolan

Ett stort antal datorer och läspaddor stals vid det välplanerade inbrottet på måndagskvällen.
Stölden är det andra som drabbar Alfaskolan.

Bild: Jesper Eriksson

Annons

Personal har vid lunchtid påbörjat en genomgång av inventeringslistorna för att ta reda på hur många datorer och läsplattor som stulits.

Efter en kortare stund kan skolans rektor Ulrika Junno konstatera att det rör sig om minst 6 datorer respektive ett lika stort antal I-pads.

– Jag vill inte säga mer än så förrän vi gått igenom allt.

Enligt rektorn tillhör de stulna föremålen skolan. Inga elever ska vara direkt drabbade av stölden eftersom dessa inte förvarar sina datorer och annan teknisk utrustning där.

Annons

Annons

Larmet om inbrottet gick vid 21.30-tiden. Väktare och även polis åkte till platsen, men kunde inte hitta några tjuvar. Dock har personer som befann sig i närheten av skolan gjort iakttagelser som enligt polisen kan sättas i samband med inbrottet. Polisen har även fått in signalement på dessa personer liksom på ett fordon.

Krimutredaren Lars-Göran Backström vid polisen i Fagersta har fått ärendet men inte hunnit gå igenom det än.- Jag vet att tekniker har varit där men kan inte säga om det gjorts några fynd eller inte. Vi ska också se om det finns någon övervakningskamera.

Måndagens inbrott på Alfaskolan är det andra i år där datorer stals. I början av februari tog sig tjuvar in via ett olåst fönster och lämnade sedan platsen med ungefär 30 datorer. Den stölden är ouppklarad och Lars-Göran Backström tror att ärendet lades ner.

– Det är inte ett prioriterat ärende hos oss och vi är underbemannade. Jag kan konstatera att skoldatorer är åtråvärda och att de försvinner, sa Lars-Göran Bäckström då.

En vecka tidigare hade även Klockarbergsskolan i Skinnskatteberg drabbats. Därifrån stals drygt 20 datorer.

Annons


Chris D Magnusson

0223-466 10
chris.magnusson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan