Annons

Annons

Annons

Motocross

Viktor Björklund skakad efter alla krascher – väljer att avstå tävlingar: "Måste ta det lugnt"

Någon SM-motocross blev det inte för VMK:s stjärna Viktor Björklund i helgen.
Efter den senaste tidens alla skador och krascher ansåg sig Björklund inte vara konkurrenskraftig nog för SM och avstod tredje deltävlingen i Ulricehamn.

– Jag är inte i form vare sig fysiskt eller psykiskt efter alla smällar. Jag måste ta det lite lugnt, säger Viktor Björklund i en kommentar.

Han försöker tävla sig till en del form via enklare tävlingar. Han har vunnit två Stadionrace och deltagit med framgång i VMK:s andralag i serien.

Vad han måste är att hitta tillbaka till den säkerhet i åken han är välkänd för. Björklund brukar aldrig vurpa i normala tider.

Annons

Annons

Nästa SM-tävling äger rum i Årsunda om två veckor. Björklund är mycket osäker om deltagande. Däremot vill han ytterst gärna SM-åka på Malmabanan i Västerås i augusti.

Bästa SM-placeringen i Ulricehamn nådde Danne Karlsson i Mx 2 genom att bli fyra i det tredje heatet. Före det nådde han 12–13:e plats och är totalt femma. Bra rutet av VMK-löftet.

Fredrik Karlsson i Mx1 körde som vanligt som säkerheten själv. 14-12-13. Som tolva tangerade han sin bästa heatplats i rådande SM.


Bernt Jangendahl

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan