Annons

Annons

Annons

Norberg

Scandbio miljonsatsar i Norberg – bygger ut fabriken

Pelletstillverkaren Scandbio gör en storsatsning och investerar miljonbelopp i sin anläggning i Norberg.

Investeringen innefattar bland annat en ny pelletspress, ny sågspånstork och ett nytt lagertält för förvaring av stora mängder pellets och skydd från vind, vatten, sol och snö. Miljonsatsningen innebär att Scandbio kommer öka sin pelletsproduktion årligen med 30 000 ton. I dag tillverkas 130 000 pellets i fabriken.

– Vårt mål är att hela tiden bli bättre och utveckla en proaktiv produktionsmiljö som är så energieffektiv och miljövänlig som möjligt. Fabriken i Norberg gör det möjligt för oss att bli ännu mer konkurrenskraftiga tack vare Norbergs expansionsmöjligheter och närheten till både råvara och kund. Vi har valt att stänga fabriken i Ljusne, men vi ser en framtid för produktionen i norr, här i Norberg, säger Peter Granborn VD, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

– Trädbränsle är en helt förnybar bioenergikälla som ger hållbar energi. En energikälla som är bra för framtiden, kommande generationer samt ger ekonomiska fördelar, fortsätter Peter Granborn.

Produktionen av pellets skapar stora mängder spillvärme som i dag värmer Norberg via fjärrvärmenätet. Överbliven spillvärme tar nu Scandbio hjälp av för att göra den kommande satsningen kostnadseffektiv.

– All överbliven spillvärme från fabriken, som inte går till Norbergs fjärrvärme tar vi tillvara på själva. Vår nya tork drivs helt och hållet av fabrikens spillvärme. Eftersom den drivs på återvunnen energi sänks fabrikens totala produktionskostnader, och vår tillverkningsvolym ökar helt utan extra kostnader, säger fabrikschefen Peter Franklin.


Anders Edström

021-19 92 25
anders.edstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan