Annons

Annons

Annons

Fotboll

Sporten listar dagens snackisar från Aroscupen: "Hur kunde domaren räkna så fel på straffarna"

Här nedan har ni det hetaste från Aroscupens tredje matchdag.

Straffturbulensen

Kvartsfinalmötet mellan VSK och finska EPS Akatemia i P14/15-klassen fick avgöras på straffar – och det blev en dramatik utan dess like. Det visade sig nämligen att domaren inte kunde räkna. Han blåste segern till VSK för tidigt med tanke på att EPS, med två straffar kvar, fortfarande hade chansen att kvittera vid ett 1–3-underläge. Det blev till slut suddenstraffar och där gjorde domaren ytterligare en blunder när han trodde att EPS hade vunnit efter att VSK bränt sin första suddenstraff – men det finska laget hade ju också en suddenstraff att slå, vilken VSK-målvakten Mohsen Karimi räddade. Tränaren Michael Campese slog ut med armarna i en uppgiven gest och trodde att domaren skämtade.

Annons

Annons

Karimi räddade sedan även den andra suddenstraffen och blev därmed stor hjälte. Ett galet drama och domaren lär ha gjort sitt i Aroscupen för den här gången. Domarspekulanterna på plats såg inte jätteroade ut. Här kan du se straffdramat som Sporten sände.

Tvåmålsskytten

Lowa Nilsson. Där har ni Barkarös stora hjälte i semifinalen mot Skiljebo i F14-klassen. Ett hårt tillbakapressat Barkarö lyckades säkra en finalplats – tack vare målfarliga Lowa Nilsson. Den snabba anfallaren fick två frilägen i den andra halvleken och gjorde mål på båda. SSK-försvaret hade svårt att hänga med när Nilsson satte fart. Lowa Nilsson är ett namn att lägga på minnet.

Volleyträffen

IFK Västerås dominerade stort mot Gideonsberg i kvartsfinalen i P16/17-klassen. Det blev en enkel seger med 2–0 för IFK – och framför allt det andra målet var en delikatess. Lukas Öhman placerade sig långt ut vid ena hörnet i straffområdet, fick en höjdboll och drog till direkt. Bollen satt välplacerad och otagbar i det bortre hörnet.


Anders Granlund

021-19 92 30
anders.granlund@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan