Annons

Annons

Annons

Ridsport

Här är storhästekipagen från Västmanland som rider SM-final

Flera ryttare från länet har kvalificierat sig till SM-finalerna som rids nu i helgen i Sundbyholm.

Västmanlands unga ryttare, alltså ryttare mellan 18 och 21 år, är flitigt representerade i årets SM-final. Fyra ekipage har tagit sig till finalen som består av 16 ekipage.

Josefine Nykvist från Strömsholms Ridsportförening kvalade till finalen med både Quwita B och Lara till finalen som kommer att ridas över 1,45 höga hinder. Reglerna säger att ryttarna bara får rida en häst i finalen och Josefine Nykvist har valt att rida Lara i finalen. De har med sig 12.55 fel med sig in i finalen.

Läs även: Grand Prix-seger för Strömsholmsryttaren i Falsterbo: "Vinna var enda alternativet idag"

Annons

Josefine Nykvist och Lara tävlade i semifinalen av elitallsvenskan på hemmaplan i juni. Nu är de i individuell SM-final.

Bild: Therese Nilsson

Annons

Strömsholms Ridsportförening är även representerad i finalen genom Mikaela Gustaphson och hästen Carl 47. De har 13.33 fel med sig till finalen.

Läs mer: Strömsholmsryttare uttagna till EM-hoppning i Slovakien

Mikaela Gustaphson från Strömsholms Ridsportförening är uttagen till EM för unga ryttare och ingick i bronslaget i Falsterbo. Nu är hon klar för söndagens individuella SM-final.

Bild: Therese Nilsson

Isabell Eklöf och Wizard V från Föreningen Skästa Ridcenter tog den sista platsen till finalen för de unga ryttarna med sina 25.93 fel.

Seniorryttaren Niklas Jonsson, som nyligen tog lagbrons tilllsammans med Strömsholms Ridsportförening, är klar för den indivdiuella SM-finalen tillsammans med Caral.

Den andra kvalomgången bjöd på många utmaningar för seniorryttarna. Endast fem stycken i den 35 ekipage stora klassen var felfria. Niklas Jonsson och Caral fick ett nedslag och ett tidsfel. Det gör att de nu ligger på en tolfte plats inför den avgörande finalen på söndag där hinderhöjden blir 1,55.

Niklas Jonsson och hästen Caral kommer att rida seniorernas SM-final på söndag.

Bild: Lennart lundkvist

Annons

Annons

Här är alla bilder från SM-finalen i Falsterbo– Strömsholm tog medalj för andra året i rad

Även Daniel Svensson från Strömsholms Ridsportförening är klar för seniorfinalen med Bentley V.D.M, de ligger på en 17e plats inför finalen med totalt 11.99 fel med sig.

Emma Kåbring med hästen Thelma från Föreningen Skästa Ridcenter tog den sista finalplatsen och har 19.37 fel med sig till finalen.

Strömsholm missade guldchansen – tre av fyra rev samma hinder: "Orutinerade hästar"

Juniorryttaren Elsa Johansson från Strömsholms Ridsportförening är klar för söndagens final tillsammans med hästen Amazing. Den första omgången var ekipaget felfria och i det andra kvalet fick de med sig två nedslag. Det räcker till en sjunde plats i finalen som rids på söndag.

Västmanland har även en Childrenryttare med i SM-final och det är Filippa Franzetti från Heby Ryttarförening. Med 12 fel ligger de på femtonde plats i finalen som kommer bestå av sjutton ekipage.

Har du reportagetips? Kontakta redaktionen på ridsport@mittmedia.se


Therese Nilsson

0650-355 85
therese.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan