Annons

Annons

Annons

Fotboll

Gideonsberg har allt att vinna i cupfinalen: ”BK30 har mycket anseende att förlora”

Gideonsberg ställs mot BK30 i finalen av Widerlöv Cup. En tuff utmaning för division 1-laget som lägger över all press på länets giganter.
– BK30 vill verkligen inte förlora mot oss, det vore skämmigt för dem, säger Gideonsbergtränaren Hans Johansson.

Gideonsberg-tränaren Hans Hansken Johansson vill se upp med BK30:s kontringsspel.

Bild: Stefan Lindgren

Efter semifinalspel under augusti har det blivit dags för final i Widerlöv Cup - ett möte mellan två självklara finalister. BK30 tog sig till final genom att krossa Tillberga IK med 13-0 och Gideonsberg tog sig dit genom att besegra Sala FF med 4-0. Nu väntar en tuff match för Gideonsberg mot Elitettan-motståndaren BK30.

För Gideonsberg krävs split vision under veckan. På onsdagen spelas cupfinalen av Widerlöv Cup och i helgen spelas en viktig match mot Bollstanäs i den näst sista omgången av division 1 norra Svealand - en serie där Gideonsberg riskerar att åka ur.

Annons

– Vi ska försöka vinna mot BK30 naturligvis. Jag vet ju exakt hur de spelar, men sen får vi se vilket lag de kommer med, om det blir de ordinarie eller mycket från U19-laget, säger tränaren i Gideonsberg Hans Johansson.

Annons

Utöver en rad långtidsskadade spelare som är på väg tillbaka så kommer Gideonsberg med en slagkraftig trupp. Gideonsbergs unga spelare födda 02 kommer dock att avstå finalen enligt Hans Johansson.

– BK30 är ganska stora och spelar hårt, det passar inte så bra för våra unga tjejer med risk för skador, säger han.

LÄS MER: Paramio om tunga tiden i BK30: "Det började med en stressfraktur"

När en regional cup-titel står på spel och det är divisionsskillnad mellan lagen ligger stor prestige i potten. Inte minst för storlaget BK30 om man får tro Hans Johansson.

– De vill förstås inte förlora. Förstå vilket anseende de skulle tappa genom att förlora mot oss som är ett bottenlag i division 1. BK30 ligger i Elitettan och vill hålla skenet uppe för att spelare ska fortsätta komma och spela med dem.

Prestigen är stor men samtidigt menar Gideonsberg-tränaren att relationen mellan klubbarna är bättre än på många år.

– Jag har jättegod kontakt med representanter från BK30. Så det är inget problem. Vi lånar och släpper spelare till varandra i båda riktningar så det finns absolut inget tjafs nu för tiden.

Matchen som stundar blir en prövning för division 1-laget som närmast kommer från en seger mot tabelljumbon Ornäs.

Annons

Annons

– BK30 har ett mer hårfört spel medan vi lirar lite mer. De är både lite starkare och snabbare än vad vi är, men får vi vårt spel att fungera så kan det gå bra. Vi får se vad vi klarar av, man vill ju prova vingarna mot sånt här motstånd.

Vilken matchbild tror du att det blir?

– De kommer nog föra spelet så vi får ligga lågt och kontra. BK30 har själva duktiga kontringsspelare så det vore dumt av oss att gå fram och lägga oss för högt. Det är bättre för oss att ligga lågt så att vi kan ta kontringarna.

MISSA INTE: Ni följer finalerna i Widerlöv Cup här med oss på Sporten. 18.00 ger vi er damfinalen och 20.00 drar herrarnas final igång. Klicka här.


Martin Ridderstolpe

0176-795 00
martin.ridderstolpe@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan