Annons

Annons

Annons

Fotboll

BK30 bäst i Västmanland – dominerade länsfinalen mot Gideonsberg

BK30 bästa damlag i Västmanland.
Detta står klart efter att laget dominerat finalen av Widerlöv Cup mot Gideonsberg fullständigt och vunnit matchen med 3–0.

Alana Smith gjorde två mål när BK30 vann Widerlöv Cup.

Bild: Oliver Åbonde

Om det hade först statistik över skott och bollinnehav i den första halvleken så hade det inte varit direkt överraskande om den visat 90–10 i bollinnehav och 30–1 i skottstatistik – till BK30:s favör.

Annons

Annons

Elitettanlaget BK30 var totalt överlägsna i den första halvleken av finalen i Widerlöv Cup. Bortsett från Izabelle Lundqvists långskott så nådde inte division 1-klubben Gideonsberg över halva planen.

Istället var det BK30 som gång efter annan stormade fram på den offensiva planhalvan. Lani Smith satte 1–0 redan efter tre spelade minuter när hon på ett nästan retligt enkelt sätt tog sig igenom GIF:s mittbackpar och rullade in ledningsmålet.

Kvicksilvret Johanna Holmström på de vitkläddas vänsterkant pinnade iväg i sina djupledslöpningar varje gång BK30 återvann bollen. Emma Salmi rörde sig över stora ytor och överbelastade ett otröttligt kämpade GIF-försvar. Samtidigt som Jennifer Forsman Ekfeldt och Ulrika Rejdemark balanserade upp laget på ett strålande sätt.

Men när klockan tickade upp mot 45 minuter så stod det fortfarande bara 1–0 till elitettan-klubben. Siffrorna hade kunnat vara betydligt större och häftigare om Cassandra Korhonen och hennes anfallskollegor behållt skärpan i avslutslägena.

Framför allt Korhonen hade en tuff första halvlek men mängder av missade målchanser. Hon avslutade utanför, hon avslutade mitt på och när hon väl bjöds på öppet mål så hittade inte heller det avslutet in i nätmaskorna.

Inte heller i den andra halvleken lyckades Cassandra Korhonen hitta nätmaskorna istället var det anfallskollegan Lani Smith som på nytt hittade nätet. 3–0 målet gled anfallaren in i den 57 minuten och om matchen inte redan varit avgjorde sedan länge så var det absolut spiken i kistan.

Annons

Annons

Gideonsberg kämpade och slet på men kom aldrig riktigt in i finalen. BK30 kontrollerade från första stund och kan välförtjänt titulera sig som bäst i Västmanland.

MATCHFAKTA

BK30–Gideonsberg 3–0 (1–0)

Mål: 1–0 (3) Lani Smith, 2–0 (53) Christa Neary, 3–0 (57) Lani Smith


Rasmus Ellvin

rasmus.ellvin@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan