Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ellvin: "Lägg ner Widerlöv Cup – det är ändå ingen som bryr sig"

Svaga publiksiffror under finalerna av Widerlöv Cup. Då tycker Sportens krönikör, Rasmus Ellvin, att man kan lägga ner turneringen eftersom ingen verkar bry sig.

De första ord som möter Sportens utsända i entrén inför onsdagens finalmatcher av Widerlöv Cup är:

"Va?! Ska VLT-sporten rapportera?"

Självfallet en syrlig passning från en missnöjd läsare som inte tycker att sportbevakningen håller måttet – men likväl en ytterst befogad fråga.

Ska Widerlöv Cup verkligen bevakas, borde länscupen ens finnas kvar? Det verkar ju ändå inte som att någon bryr sig om den.

85 personer såg damfinalen mellan Gideonsberg och BK30. En final som efter BK30:s 1–0-mål efter tre minuter aldrig blev speciellt intressant.

Annons

Då BK30 redan tilldelats Svenska cupen-platsen i form av elitlag hade inget av lagen mer än prispengarna och "äran" av att titulera sig Västmanlands bästa lag att spela för. Och i ärlighetens namn så hade BK30 varit bäst i Västmanland både med eller utan finalseger.

Annons

550 personer såg herrfinalen (måste varit i överkant) mellan VSK Fotboll, länets och division 1:s främsta publiklag, och Syrianska IF.

Magkänslan säger mig att Grönvitt egentligen inte har den minsta lust att ställa upp i Widerlöv Cup – men man tvingas till det.

Utan medverkan, ingen möjlighet till spel i Svenska cupen.

Inte heller Syrianska, som slåss med näbbar och klor för att rädda division 2-kontraktet, såg speciellt sugna ut på att riskera skador eller slitna spelare inför säsongsavslutningen.

De skrala publiksiffrorna kan givetvis motiveras med att termometern stod på 10 grader samtidigt som vinden och regnet piskade på Solid Park Arena.

Men motiveringen håller samtidigt inte. I måndags spelade VSK Fotboll hemmamatch, klockan 19.00, på Solid Park Arena, under snarlika väderförhållanden.

Då kom det 856 åskådare, på en seriematch i en serie där många redan gett upp Grönvitts chanser till en betydande topplacering.

Så kort och gott: det svala intresset för Widerlöv Cup handlar inte om vädret – det handlar snarare om att matcherna inte betyder någonting.

Redan innan turneringen drar igång så kan man med all säkerhet peka ut vinnarna, både i dam- och herrturneringen. BK30 och VSK Fotboll.

Visst, det kan bli "årets match" för en division 5-klubb som får ta emot Grönvitt hemma på idrottsplatsen en solig augustikväll. Men när en division 5-klubb möter en annan division 5-klubb så kommer spelare att ställas över, för seriespelet kommer ändå ALLTID att vara viktigare än Widerlöv Cup.

Annons

Annons

Till och med Skiljebo, som mötte Syrianska i semifinalen, klev in med ett reservbetonat lag, förlorade, missade finalen mot VSK men verkade inte fasligt bedrövade för det.

Jag kan ha förståelse att man någonstans har en idé och en förhoppning om att länscupen ska kunna bli en småskalig variant av den engelska FA Cupen där de små föreningarna lyckas fälla de stora jättarna då och då.

Men. Det. Kommer. Aldrig. Att. Hända.

Både BK30 och VSK Fotboll är för bra för att gå förlorande ur möten med klubbar från de lägre divisionerna – så enkelt är det.

Intresset finns inte för Widerlöv Cup. Publiken sviker, lagen verkar egentligen inte vilja vara med och inte ens arrangörerna av finalen verkar bry sig nämnvärt när man ställer en ensam korvgrillare under ena läktaren och sedan nöjer sig med det.

Lägg ner Widerlöv Cup – det är ju ändå ingen som bryr sig.


Rasmus Ellvin

rasmus.ellvin@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan