Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Pendlarnas krav: Förbättra pendlingen till Stockholm – inte bara för västeråsarna

Pendlingsmöjligheterna för Sura-, Hallsta- och Fagerstabor är på tok för dåliga. Det anser föreningen TIM-pendlare som nu skriver ett öppet brev till myndigheter och berörda tågoperatörer.

Text

Tåg på väg genom Västmanland. Arkivbild.

Bild: Tony Persson

Annons

Föreningen TIM-pendlare är missnöjda med möjligheterna till pendling för invånarna i Surahammar, Hallstahammar och Fagersta kommuner. Ofta är bytestiderna i Västerås uppemot 30 minuter långa, skriver föreningen i ett öppet brev som riktar sig till bland annat Tåg i Bergslagen, Regionala Trafikförsörjningsmyndigheten i Västmanland samt de berörda kommunerna.

Annons

Läs också: Pendlare blir utan tåg i sommar

Annons

TIM-pendlare riktar också kritik mot de så kallade Movingo-biljetterna, som infördes i Mälardalens län i syfte att underlätta resandet. Dessa gäller inte utanför Västerås stadsgräns, vilket enligt föreningen skiljer Västmanland från de flesta övriga länen i samarbetet.

Läs också: På söndag körs Tåg i Bergslagen av SJ – här är förändringarna

"Slutsatsen är att resandet till och från Stockholmsområdet är alltför långdraget, dyrt och obekvämt för att tillåta regelbunden arbetspendling. Detta står i kontrast till det trafikförsörjningsprogram som Västmanland antagit där god tillgänglighet för Stockholm pekas ut som prioriterat mål" skriver TIM-pendlare i det öppna brevet, som är undertecknat av ordföranden Per-Anders Staav.

Läs också: Nu införs nya pendelkortet – lättare att resa över länsgränserna

Den 27 november arrangerar föreningen ett möte i Fagersta på temat pendling dit alla boende i det område som betjänas av Tåg i Bergslagen är välkomna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan