Annons

Annons

Annons

Ishockey

Juniorkronorna slog Tjeckien – har nu 42 raka segrar i JVM-gruppspel

42 gruppspelsmatcher i rad med vinst.

Så lång är nu Juniorkronornas segersvit i JVM efter att de besegrat Tjeckien med 3–1.

Marcus Davidsson, Elias Pettersson och Alexander Nylander stod för målen i den senaste segern.

Alexander Nylander och Elias Pettersson gjorde två av de svenska målen i segern över Tjeckien. Bild: Joel Marklund/Bildbyrån

Annons

Efter flera heta chanser i powerplay var det först när Tjeckien var fulltaliga som Juniorkronorna fick utdelning. Det då Marcus Davidsson, som är draftad av just Buffalo, kunde ge Sverige ledningen efter fint förarbete av Axel Jonsson Fjällby

Kedjan med Davidsson, Jonsson Fjällby och Glenn Gustafsson fortsatte att riva offensivt och var nära att utöka ledningen ett par gånger om.

Juniorkronorna kunde också ta med sig en 2–0-ledning in i omklädningsrummet efter den första perioden då Elias Pettersson gjorde sitt andra mål i turneringen då han skickade upp ett dragskott högt bakom den tjeckiske målvakten i numerärt överläge.

– Jag såg att deras spelare skymde egen målvakt så jag försökte utnyttja det och det gick hem, säger Pettersson om sitt mål i C Mores sändning.

Annons

I den andra perioden var det Tjeckien som var det hetaste laget och hade en puck i ribban, men Filip Gustavsson såg ut att vara omutlig i den andra perioden. Men med 57,3 sekunder kvar att spela av den andra perioden kunde Filip Zadina med ett direktskott i numerärt överläge reducera för Tjeckien. Ett direktskott som Gustavsson inte kunde mota efter en lång sidledsförflyttning.

Annons

40 sekunder efter reduceringsmålet fick Tjeckien chans i numerärt överläge igen, men de lyckades inte åstadkomma någon farlig målchans innan perioden var över. Juniorkronornas ledning hade med andra ord krympt till bara ett mål inför den tredje perioden.

En tredje period som började med att Linus Lindström drog på sig en utvisning för att ge Tjeckien chans i spel fem mot tre, men det svenska laget stod emot bra och redde ut det numerära underläget.

Kort senare fick Sverige chansen i powerplay efter att Alexander Nylander jobbat fram en utvisning.

Ett powerplay som Nylander själv såg till att utnyttja på bästa sätt då han skickade in 3–1 med ett distinkt handledsskott i krysset. Ett mål som gav Juniorkronorna arbetsro.

– Det var skönt att sätta första målet för turneringen, säger Nylander.

Och när tjeckerna var för många spelare på isen med drygt sex minuter kvar att spela för ett nytt numerärt överläge för Sverige var det aldrig någon fara på taket för en svensk seger.

När slutsignalen ljöd stod det 3–1 i Sveriges favör och den 42:a raka gruppspelsmatchen med seger för Juniorkronorna var ett faktum.

– Vi jobbade hårt hela matchen och hade en bra första och tredje period men slarvade lite i andra. Det här laget kan gå hela vägen till final, säger Nylander.

Annons

► (+) Hägglund: Det var kollektivet som imponerade – inte stjärnorna

Annons

Sverige–Tjeckien 3–1 (2–0, 0–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (5.56) Marcus Davidsson (Axel Jonsson Fjällby, Glenn Gustafsson), 2–0 (19.04) Elias Pettersson (Alexander Nylander, Rasmus Dahlin) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (39.02) Filip Zadina (Martin Necas, Libor Hajek) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (44.25) Alexander Nylander (Rasmus Dahlin) spel fem mot fyra

Skott: 35–25 (15–5, 7–14, 13–6)

Utvisningar, Sverige: 5x2 minuter

Utvisningar, Tjeckien: 4x2 minuter

Matchens spelare, Sverige: Alexander Nylander

Matchens spelare, Tjeckien: Libor Hajek

MER OM JVM

► (+) Hägglund: Inte briljant av juniorkronorna, men ett spel som ger arbetsro

► (+) Förkrossande straffar, guldrus och tårar – så har det gått för Sverige i JVM de senaste tio åren

► (+) Hägglund: Junior-VM är "the real deal" och den hockeyturnering som är viktigast – och bäst

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan