Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Det blev en nagelbitare för tittarna när Juniorkronorna vann

Sverige har gått vidare till semifinal i junior-VM i Hockey efter vinst med 3–2. Det efter en riktig rysare mot Slovakien i kvartsfinalen under natten mot onsdag.

Foto: Mark Blinch/The Canadian Press via AP

Bild: TT

Annons

Första perioden slutade 0-0 men var inte händelsefattig. Redan efter cirka två minuter fick Sverige chansen att spela fem mot fyra.

Men det var Slovakien som fick den första riktigt heta chansen när man var en man mindre på isen. Ribban räddade Sverige den gången. Annars var det ett bra spel i numerärt överläge och svenskarna hade en puck i stolpen.

Annons

Juniorkronorna ägde mest puck och hade ett visst spelövertag i första perioden som slutade 12–4 i skott för Sverige.

Annons

I andra perioden startade svenskarna i ett rasande tempo. Och 1-0 kom bara efter några sekunder efter mål av Isac Lundeström. Efter sju minuter i andra så kom 2-0. Detta efter en soloprestation av Fabian Zetterlund som tog pucken i egen zon och dribblade sig genom slovakerna.

Sverige ägde i stort sett matchen under första halvan av perioden. Slovakerna jobbade dock hårt och kom in i matchen och tog sakta med säkert över kommandot.

När det återstod lite drygt två minuter så drabbades det svenska laget av en utvisning. Det utnyttjade Slovakien och reducerade till 1-2 med en man mer på plan.

Tredje perioden började dramatiskt när Sverige drabbades av två utvisningar i snabb takt. Man fick spela tre mot fem i nästan två minuter. Det gjorde man bra och slovakerna lyckades inte göra mål.

Första halvan av sista perioden spelade Slovakien bra och satte hög press på Sverige. När det var cirka tio minuter kvar så lyckades Juniorkronorna sätta press i anfallszon. Och det slutade med att Isac Lundeström gör 3-1 i öppet mål.

Men bara någon minut senare reducerade Slovakerna igen till 2-3. När det återstod drygt sju minuter så drabbades Sverige åter av en utvisning. Man redde ut det och fick med sig en utvisning.

Luleåforwarden Isac Lundeström gjorde två av målen.

Annons

- Det blir tajta matcher här i slutspelet så 3-2 känns jätteskönt, säger han till SVT efter matchen.

I sista perioden var Slovakien klart bäst. Och man pressade Sverige som dock lyckas hålla undan och vinna matchen.

I semifinalen blir det antingen USA eller Ryssland. Sverige är nu i semifinal för tolfte året i rad.

Annons

Annons

Till toppen av sidan