Annons

Annons

Annons

Annons

Vidrigt med nybygge vid hembygdsgården

Text: 

Kokillen, ritad av Bornstein Lyckefors Arkitekter, är tänkt som ett museum och besökscentrum på Västanfors hembygdsgård.

Annons

I FP den 22 december avslutar hembygdsföreningen genom Rita Södergård sin insändare gällande placering av Kokillen med frågan Vem äger hembygdsgården? Därmed också en uppmaning till Fagersta kommun att lyssna och ställa frågan till hembygdsföreningens många medlemmar och bidragare som hjälpt till att göra hembygdsgården till vad den är idag.

Annons

Annons

Läs också: Insändare: Fagersta, skäms över respektlösheten!

Att Ekomuseum Bergslagen vill bygga i närheten av hembygdsgården kan jag kanske förstå eftersom det är den största turistattraktionen som finns, men måste de bygga bland alla röda stugorna och förstöra, för förstört blir det och det är jag inte ensam om att tycka. Jag jobbar ideellt och har hittills inte mött någon som klappat händerna till bygget. Tycker Rita kommer med en intressant alternativ tanke att placera Kokillen i herrgårdsparken.

Första placeringsförslaget är vidrigt och det andra, som innebär att odlingslådor och utsikt mot kanalen försvinner, inte ett dugg bättre. Reagerade än mer när jag läste Clary Petterssons fina minnesord till en trotjänare som gått ur tiden och hur de i begynnelsen startade upp odlingarna på det som då var en åker till dagens odlingslådor och Blomsterflickorna.

Läs också: Fagersta kan få nytt turistcentrum

Varför måste man förstöra, varför inte lyssna till de som äger hembygdsgården? För mig är demokrati ett givande och tagande och jag tror att alla får plats! Önskar innerligt att kommunen inte utnyttjar sin makt utan lyssnar, ni har inte råd att hamna i dålig dager mot så många medlemmar! Och till alla Fagerstabor och besökare, gör er stämma hörd!

Eva-Britt

Annons

Annons

Till toppen av sidan