Annons

Annons

Annons

Annons

Division 2

Sportchefen tar över som tränare för Hallstahammars HK – därför lämnar Högosta: "Ömsesidig uppsägning"

Han tog Hallstahammars HK till en fin andraplats i Hockeytvåan förra säsongen.

Sedan dess har det gått tyngre för Andreas Högosta och hans HHK som ligger femma just nu i Hockeytvåan B.

Nu väljer klubben att bryta med sin huvudtränare och plocka in sportchefen Mathias Karlsson.

Bild: Arkivbild

Annons

Hallstahammars HK har haft en ojämn säsong med flera tunga förluster. Efter den senaste 0–5-förlusten mot Hallsberg väljer nu klubben att göra ett tränarbyte.

Sportchefen Mathias Karlsson kliver in i båset de sista omgångarna av grundserien samtidigt som Andreas Högosta kliver av tränaransvaret.

- Jag och den assisterande tränaren David Holmström fortsätter säsongen ut. Detta är en ömsesidig uppsägning på grund av tidsbrist där både jag och Andreas tyckte detta var rätt beslut. Vi tackar självklart Andreas för hans fina jobb i föreningen. Nu blickar vi framåt och tänker positivt. Jag hoppas att Hallstaborna sluter upp de sista matcherna, säger sportchefen till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Med fyra omgångar kvar har Hallstahammar fortfarande greppet om femteplatsen som innebär play off-spel.

Avesta jagar dock bakifrån och är bara två poäng efter.

Serieupplägget i Hockeytvåan är uppbyggd som så att fem av de enbart sju lagen i serien når play off. Även den bästa sexan i de tre Hockeytvåorna i vår region går till play off. Näst bästa sexan har säkrat kontraktet.

Allt annat än play off-spel vore givetvis ett stort misslyckande för Hallstahammar som möter serieledande Skedvi/Säter IF på bortaplan på fredag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan