Annons

Annons

Annons

Vägen till Vasaloppet

Titelförsvararen kommer ”hem” till Norberg – efter OS-besvikelsen: "Hade gärna varit i Pyeongchang"

Att det inte blev något OS för Linn Sömskar var en besvikelse.

Nu får den Norbergsbördiga landslagsåkaren slicka såren på hemmaplan, när hon i helgen ska köra både Engelbrektssprinten och Kristinaloppet.

–Jag ska bara försöka göra det så bra jag kan. Jag har inte kört långlopp någonting den här vintern, det här blir första, säger hon till Sporten.

Text

Linn Sömskar fick jubla efter Kristinaloppet förra året.

Bild: Alexandra Edman

Annons

Norbergsbördiga Linn Sömskar har på det stora hela haft en bra säsong i skidspåren – men med en stor besvikelse.

Det stora målet inför säsongen var att få åka på OS i Pyeongchang, men när den slutgiltiga truppen togs ut fick 28-åringen ett negativt besked.

– Som helhet så är jag väl hyfsat nöjd, men jag hade ju gärna varit i Pyeongchang. Det har varit lite av en dröm men ändå ett stort mål. Nu gick det inte riktigt, så då får jag hitta på andra saker, säger Sömskar till Sporten.

MISSA INTE: "Vägen till Vasaloppet" fortsätter – se hela Engelbrektsloppet hos oss på Mittmedia

Annons

Och en av de ”andra sakerna” hon får hitta på är inte helt dåligt för någon med rötterna i Norberg, även om det är långt ifrån ett OS. Sömskar kommer att köra både Engelbrektssprinten och Kristinaloppet den kommande helgen.

Annons

Förra året vann hon Kristinaloppet och kom trea i Engelbrektssprinten, men att försvara placeringarna från förra året är inget hon lägger någon större vikt på.

– Nej, det är inte jätteviktigt så. Jag ska bara försöka göra det så bra jag kan. Jag har inte kört långlopp någonting den här vintern, det här blir första. Sen beror det också på vilka som är med, vad jag har för konkurrens.

LÄS MER: Rusning till anmälan för Engelbrektsloppet: "Systemet brakade ihop – det var överbelastat"

Engelbrektssprinten kördes för första gången förra året, och uppskattades av många åkare – bland dem Linn Sömskar.

– Det var superkul. Tajt bana, och inne i samhället. Det är lite mer speciellt att köra.

Förra året var första gången Linn Sömskar var med och körde under Engelbrektshelgen, och att hon var en favorit i Norberg gick inte att ta miste på. Själv berättade hon efter Kristinaloppet om det stora stödet hon hade ute längs banan. Det är också ett av hennes främsta minnen från fjolåret.

– Jag kommer ihåg banan i sig såklart, och sen stämningen och att det gick bra på tävlingarna. Sen har jag ju en stor del av min släkt där, så jag har ju varit mycket i Norberg sen tidigare också.

Med även i år är hemmaåkaren Ronny Wedin. Wedin kommer till start både på Engelbrektsstafetten under fredagen samt under söndagens Engelbrektslopp.

Ronny Wedin under Engelbrektsloppet 2014.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan