Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Första upplagan av Engelbrektsstafetten – nära dubbelseger för Lag Teklink: "I alla fall fick vi ta hem första platsen"

Till klassikern Engelbrektsloppet hade en ny gren lagts till, stafetten över 3x10 kilometer fick en klar segrare. Lag Teklink 2 tog hem det men laget var nära att även knipa andra platsen.

– Lag 1 växlade som tvåa strax bakom oss, men tyvärr fick han släppa där på sista kilometern, säger Ronny Wedin, Lag Teklink 2.

Text

Inbäddat innehåll

En timme och 23 minuter efter startskottet kunde Ronny Wedin för Teklink 2 korsa mållinjen som Engelbrektstafettens första segrare någonsin.

Vad säger du såhär efter segern?

Annons

– Jätteskönt, varit helt fantastiskt att få se de två första sträckorna hur loppet har gått, de var två samlade lag ända fram till min växling sedan kunde jag gå ut i ganska betryggande ledning på en gång. Jag kände att det andra laget släppte ganska snabbt och det var skönt, säger han.

Annons

Inför den andra och sista växlingen hade segrarna med sig sina kamrater i Teklink 1 samt Team NID jagandes 10 sekunder bakom. Alltså läge för dubbelseger men de fick nöja sig med guld och brons.

– Det var Teklink lag 1 som växlade som tvåa strax bakom oss, men tyvärr fick han släppa där på sista kilometern så vi blev i alla fall etta och trea idag, säger Ronny Wedin.

Ja det var ingen samkörning, som man ser ibland i stafetter, du bara gasa på och struntade i den taktiken?

– Ja precis, jag ville ha ett bra pass inför söndagen, för då är det Engelbrektsloppet 60 kilometer och idag var jag här för få ett riktigt bra fartpass inför söndagen, så det var bara att gasa.

Vad har du fått för kvitton här idag?

– Jätteskönt tycker jag, jag har ju åkt mycket långlopp här hela januari och februari. Det har gått framåt hela tiden och nu känner jag att det är bra, kroppen är där den ska.

Hur ska ni fira det här?

– Vi ska samla ihop gänget, ta lite mer foton och faktiskt käka och åka lite mer av banan, för det är så fint nu. Och så laddar vi inför söndagens lopp. Sedan blir det att ladda inför de större loppen som "Vasan".

Annons

Bild: Arkivbild

Annons

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan