Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norbergs nya parti saknar idébas

Demokraterna i Norberg siktar på kommunfullmäktige.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Så får vi nu ännu en inlaga från "Demokraterna". Tack. Den breda penseln används.

Så brukar det ju vara.

"Demokraterna" ropar på svar. Undrar varför de inte uppmärksammas. Det finns två aspekter:

1. "Demokraterna" sänder upp försöksballonger. Den gemensamma nämnaren är kritik. Negativism.

Nu har vi lärt oss hur illa "Demokraterna" tycker om Frida-arenen, om Busstorget och andra initiativ som skett i Norberg, kort sagt allt som hänt under den senaste mandatperioden är värdelöst. Kommunens ledning sköter inte sitt jobb. Underskott, elände, mörker väntar... Det finns inget nytt som är bra. Allt ska "vinklas".

Jo, "Demokraterna" har presenterat en "to do-lista". Lite hej och hå, så där." Vi kan och vi vet." Är det någon som minns? Hm, just det. Är man enbart ett "sakfrågeparti" – ja då gnistrar man som en trollslända. Sen är man bortglömd. Tyvärr.

Annons

Annons

Det finns något egendomligt substanslöst och flytande i "Demokraternas" program. Ändå förmedlas en känsla av att "Demokraterna" helt enkelt vet bäst. Är det så?

Nja. Kritik är lätt att leverera. Må vara. Men sen? Känns som om "Demokraterna" borde göra sin hemläxa. Populistisk "sakfokusering" håller inte. En stunds funderande på kammaren vore nog en bättre idé än att utmana etablissemanget i FP. Var hör "Demokraterna" hemma ideologiskt? Eller har man ingen hemvist? Kan det vara så enkelt att man hungrar efter makt? Just like that?

Anar man en dold agenda? Något man inte öppet redovisar. Nå, det är väljarnas sak att ta ställning till, även om "Demokraterna" i sitt senaste inlägg hotar med att man inte "kommer att försvinna".

Så, för detta parti krävs mer än ilskna insändare och uppmaningar till sossar och VP att svara. Först måste man bygga en trovärdig "idebas". Den saknas.

2. Så till en annan mer intressant fråga: Varför får inte " Demokraterna" något svar på sina verbala attacker. Ja, det är ett politiskt spel. Det blir "skuggboxning". Man slår sig trött mot en motståndare som inte låssas om ens existens. Detta är "Maktens" språk. Vi lever alla under detta ok. "Makten" har sina spelregler. Du släpps inte in i matchen om du inte accepteras. Spelar ingen roll hur mycket du ropar – tomrummet slukar din röst! Ja, detta är ett demokratiskt "underskott".

Annons

Klart som tusan att "Demokraterna" blir förbannade. Det kanske vi borde bli också? Ett parti som inte existerar. Här finns ett "mobbinginslag" som är en smula obehagligt.

Annons

Nå, det politiska spelet förs efter andra regler än vedertagna sociala spelregler – men vem har inte kommit in i ett rum och mötts med vända ryggar och iskall tystnad? Inte kul!

Kom igen! Öppna bunkern! Och debatten. Låt alla vara med och leka! Sossar, Vänster, Center, moderater och "Norbergs framtid" och "Demokraterna". Så farligt är det inte att se sin motståndare i vitögat.

Kör hårt "Demokrater"! Är dock tveksam till den framtida "mardröm" ni beskriver. Att ni aldrig lämnar. För att slå ner en bopåle i Norbergs politik krävs mer än slag för bröstet och högt tonläge. Sorry!

Richard Hichens-Bergström

Demokrat å fotbollsälskare

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy