Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Demokraterna: Du kan bättre, Björlestrand

Debattera skolans sakfrågor, uppmanar skribenterna.

Annons

Demokraterna efterlyste den 9/5 en debatt om väsentliga sakfrågor som berör väljarnas vardag. Vi har lyft frågor om situationen för våra äldre som har hemtjänst eller som är i behov av särskilt boende. Äldreomsorgen brottas med stora problem som handlar om både personalbrist men också en hög sjukfrånvaro. Det finns stora frågetecken kring skolans möjligheter att uppfylla målet att 90 procent av våra barn skall ha en så hög kunskapsnivå att de är förberedda och behöriga för högre studier.

Annons

Annons

Demokraterna har lyft fram och synliggjort den i princip obefintliga ledningen och styrningen av Norra Västmanlands kommunalteknikförbund. Vi har visat att projekt inom NVK i regel blir 50 procent dyrare än vad som redogjorts och kalkylerats inför politiken. Mycket går på löpande räkning och uppföljning samt ansvarsutkrävande från politikernas sida har stora brister. Demokraterna reser inte kravet på utträde som Centern gör utan vi kräver att verksamheten stramas upp och kvalitetssäkras. Vi tror i grunden att det är en bra idé att ha ett gemensamt förbund för tekniska tjänster men det får ju inte flyta som det gör idag med en tickande taxameter där vi aldrig kan se slutnotan.

Demokraterna har under 2017-2018 lagt fram 14 medborgarförslag inom ett brett och skiftande område. Det är fler än vad de flesta partier mäktar med under fyra år. Hur många motioner har Centern lyckats prestera under hela mandatperioden?

Slutligen. Björlestrand, vi vet att du kan debattera i sakfrågan – skolan – håll dig till det i fortsättningen. Att återigen angripa oss för vilka vi är som personer eller att vi är gnällspikar gynnar inte skolbarnen i Norberg. Det bara svärtar ner bilden av hur lokalpolitiken förs i Norberg. Våra skolbarn är värda mer än det bottennapp du publicerade i fredags.

Christer Filipsson

Lennart Skansfors

Demokraterna

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy