Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Demokraterna: Detta behöver göras i Norberg

Lärartätheten i skolorna behöver ökas, enligt skribenterna.

Bild: Arkivbild

Annons

Om centerpartisten Mattias Björlestrand tagit tid på sig och läst Demokraternas inlägg över tid så kunde han ha upptäckt att partiet redan den 1 september 2017 redogjorde för miljonrullningen i Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund och att organisationen måste stärka och tydliggöra lednings- och styrningsfunktionerna. Demokraterna föreslog också att man skulle inrätta en controllerfunktion så att man får kontroll över de projekt som NVK driver och som verkade ha ett eget liv. Vårt förslag bekräftades sedan i PWC:s rapport i mars 2018.

Oktober 2017 publicerade Demokraterna en artikel där vi pekade på att skolan är i behov av ett omfattande resurstillskott. Då menar vi inte enbart grundskolorna utan också våra förskolor. Breda satsningar som syftar till att minska barngrupperna i förskolan. Vi behöver öka lärartätheten i skolan och se till att administrativa uppgifter läggs på administrationen. Norberg bör se till att det blir attraktivt att jobba som lärare i Norberg. Det innebär ökade löner men framför allt bättre arbetsvillkor så att de lärare som är intresserade också orkar jobba kvar. Elevhälsan bör stärkas liksom resurser i form av specialpedagoger och kvalificerade elevassistenter. Detta kommer att kosta och pengarna som hamnade i idrottshallen hade gjort mer nytta i en verksamhet som är lagstadgad – skolan. Vi har i sammanhanget inte nämnt skolskjutsarna som idag avskräcker människor att bo på landsbygden.

Annons

Annons

Demokraterna publicerade redan i juni 2017 våra kommunalpolitiska mål:

Norberg har ett väl utvecklat och vackert seniorboende som stimulerar och underlättar omsättningen på bostadsmarknaden.

Norberg skall vara rustat för att tillgodose medborgarnas behov av livskvalitet, aktiviteter och samhällsservice inom olika nivåer. Om olika behov ställs mot varandra skall alltid välfärdssektorerna prioriteras.

Kommunen fortlevnad bygger på att barn- och ungdomar erhåller en högt kvalificerad utbildning som säkerställer att de också har kompetens och därmed behörighet för att gå vidare till högre studier både på gymnasium och universitet. Kommunen skall därför alltid tillgodose att förskola och skola har de resurser och tillämpar de metoder som krävs för att uppnå optimal kvalitet och nytta i samtliga verksamheter.

För Norberg är jakt och fiske och öppna landskap en viktig faktor för att Norbergs invånare skall kunna upprätthålla livskvalitet och socioekonomisk styrka. I rovdjursfrågan skall kommunen ta ställning för invånarnas behov av jakt och fisk

Christer Filipsson

Lennart Skansfors

Demokraterna

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy