Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Chefredaktören: Vi är stolta över att sponsra Västerås Pride

Vi som arbetar på Mittmedias tidningar i Västmanland står upp för alla människors lika rättigheter.
Det är egentligen en självklarhet, för oss och för alla människor.

Text

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för bland annat VLT.

Bild: Tony Persson

Annons

Det borde åtminstone vara det.

Tyvärr ser det inte fullt ut så i Sverige år 2018 i en tid när främlingsfientligheten ökar och skrämmande nog har fått fäste på många olika sätt och när människor förföljs, hånas och för sin sexuella läggning.

Därför måste det självklara upprepas – och det måste göra det om och om igen – och det måste inte bara sägas. Vi måste också visa det i våra handlingar och i vårt agerande.

Mittmedias tidningar i Västmanland, VLT, Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Fagersta-Posten och Sala Allehanda är guldsponsor för Västerås Pride 2018, 28-30 juni. Under dessa dagar kommer vi att ha VLT:s logga i Pride-färger.

Vi är stolta över att vara det och på så sätt bidra till att stötta föreningen Västerås Prides idéprogram och värdegrund. Vi kommer också att gå med i pridetåget på Västerås gator.
Vi gör detta för att det är viktigt på så många sätt.

Annons

Annons

Forskning visar att hbtq-personers rättigheter i samhället har ökat de senaste 30 åren, både när det gäller attityder, lagstiftning och policyarbete. Det är en mycket positiv utveckling.

Men vi har ännu mycket långt att vandra för att det ska bli riktigt bra. Forskningen visar också att unga hbtq-personer är överrepresenterade i statistiken när det gäller utsatthet för våld och hot från jämnåriga.

Hoten mot hbtq-personer och trots att Pride numera arrangeras på orter från norr till söder i Sverige – under 2017 arrangerades 70 Pride-firanden – kräver Pride allt större beskydd av polis. Hoten kommer inte minst från högerextrema organisationer. Det är lika sorgligt som oacceptabelt.

VLT stödjer Västerås Pride med en en specialgjord logga.

Därför är det så viktigt att vi alla, oavsett politisk tillhörighet, religion eller sexuell läggning, stöttar Pride och vad festivalen står för.

Annons

Nämligen alla människors lika rätt. Den rättigheten måste försvaras av alla krafter i samhället.

Under Pride.
Varje dag.
Varje minut.
Varje sekund.

Låt Pride i Västerås blomstra som en hyllning till det mänskligt goda och till kärleken.

Här kan du läsa inlägget på chefredaktörens blogg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan