Annons

Annons

Annons

Norberg

Familjefest när Engelbrektsloppet gick av stapeln: ”Vi kommer säkert sist, men det spelar ingen roll”

Lördagens Engelbrektslopp var inte bara en löparfest utan också en gemenskapsfest. Särskilt gällde det kanske stafetterna där lagandan är viktigast av allt. Fagersta-Posten har träffat några av deltagarna.

Text

Stafettlöparna som lämnar växlingsområdet bärs framåt av jublet från lagkompisarna.

Bild: Lova Jappevik

Annons

Nästan hela familjen Rydgren från Uppsala bildar ett stafettlag: mamma Susanne, Alexander, Michael, William och pappa Tobias. Dottern Emma får dock nöja sig med att heja på i år.

Bild: Lova Jappevik

Lördagens Engelbrektsstafett är öppen för mixade lag och deltagare från 12 år och uppåt. Det är ett faktum som familjen Rydgren från Uppsala utnyttjar: pappa Tobias, mamma Susanne samt tre av de fyra barnen bildar ett gemensamt stafettlag.

– Det är första gången vi är med och springer. Loppet hittade vi genom att söka efter stafetter på nätet, berättar pappa Tobias Rydgren.

– Vi vill bara ta oss runt. Det är en rolig grej att göra tillsammans som en familj, säger Susanne.

– Vi siktar på en sluttid på två och en halv timme. Vi kommer säkert sist, men det spelar ingen roll. Vi kan förbättra oss till nästa år, menar Tobias.

Annons

Annons

De tre sönerna William, 13, Michael, 13, och Alexander, 12, springer med föräldrarna. Dottern Emma, 8, är för ung och dessutom mer intresserad av fotboll än löpning.

Det är inte första gången som Elin Tengbert från Västerås springer en halvmara i Norberg – förra året kom hon trea. Här tillsammans med sambon Anna Welin och hunden Boss.

Bild: Lova Jappevik

Löparen Elin Tengbert från Västerås har med sig sambon Anna Welin och hunden Boss. Elin Tengbert kom trea i halvmaratonloppet förra året och är nu tillbaka för att springa på nytt. Svärföräldrarna har en sommarstuga i närheten så det finns en koppling till bygden.

– Det är väldigt fint att se Norberg, tycker Elin, vars personrekord på halvmaran är 1 timme och 37 minuter.

Helsingborgsborna Andreas Finnberg och Anna Mossberg firar sexårig bröllopsdag samma dag som Andreas springer halvmaratonloppet. Med på bilden är parets nio månader gamla dotter Edit.

Bild: Lova Jappevik

Andreas Finnberg och hans familj har åkt hela vägen från Helsingborg i Skåne för att springa 21 kilometer. Han erkänner att han är lite nervös inför loppet, men fick skjuts från oväntat håll under uppladdningen för några dagar sedan. Under en löptur i Tolvsbo träffade han på en varg. Han befann sig inte mer än 150 meter bort från den innan den sprang in i skogen:

Annons

Jag fick lite extra energi på slutet av den milenrundan...

Frun Anna Mossberg, med föräldrahemmet i Söderbärke, har även hon planerat att delta i motionslopp.

Annons

– Jag ska simma Vansbrosimmet på lördag. Men jag är förkyld så jag har inte kunnat simma så mycket, säger hon och snörvlar lite.

Här har Andreas Finnberg precis startat sitt halvmaratonlopp.

Bild: Lova Jappevik

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan