Annons

Annons

Annons

Fotboll

Nyförvärven som ska stoppa BK30:s kräftgång – båda från USA

BK30 har haft en tung period i Elitettan, och ligger just nu på en elfteplats med nio inspelade poäng på 13 matcher. Sporten pratade med två av lagets nyförvärv. Den före detta BK30-spelaren som kommer tillbaka, Alana "Lani" Smith, och mittbacken Mckenzie Grossman.

Text

Alana "Lani" Smith till vänster, och Mckenzie Grossman till höger.

Bild: Martin Öström

Annons

När Sporten träffar spelarna ute på Ringvallen IP har himlen precis öppnat sig, och regnet forsar ned. De två amerikanskorna som precis anlände med flyget verkar inte bry sig så mycket om vädret, utan båda två är väldigt glada över att vara här.

Återvändande "Lani" Smith är glad över att vara tillbaka, och att få spela tillsammans med anfallskollegan Cassandra Korhonen.

Annons

– Det känns bra att vara här. Jag tycker verkligen om laget, och staden. Västerås har en perfekt storlek, inte för stort eller för litet. Jag och Cassandra (Korhonen) känner varandra bra och spelar bra ihop. Vi vet vad vi kan och vad vi vill.

Annons

Mckenzie Grossman har däremot ingen erfarenhet av Västerås, men har spelat tre månader med division 2-laget Krokom/Dvärsatts IF.

– Det var verkligen en kulturchock. Jag var van vid att vara runt väldigt mycket människor då jag är från Kalifornien nära Los Angeles, men jag älskade verkligen upplevelsen. Det ska bli kul att spela här i Västerås.

Grossman beskriver sig själv som en tuff och fysisk spelare.

– Jag spelar försvar, som jag alltid gjort. Det är inte lika glamouröst som att spela forward, men jag älskar det verkligen. Jag är en spelare som är väldigt envis på planen och tycker om att mötas en-mot-en. Jag arbetar hårt och har en bra arbetsmoral tillsammans med min höga energi. Just nu är jag vill jag bara ut på planen och spela.

Bild från BK30-match. Återvändaren "Lani" Smith tredje till höger på bilden.

Bild: Christopher Grönlund

Anfallaren "Lani" säger att hon brukar använda sin storlek till sin fördel.

– Jag brukar använda min storlek för att hålla bollen, och jag tycker om att använda mittfältarna för att spela bollen för att sedan sticka iväg på en löpning. Jag är ganska snabb, så det använder jag mig också av. Jag är ganska direkt, så jag vill gärna gå mot mål snabbt.

Annons

Annons

Skillnaden på amerikansk och svensk fotboll säger "Lani" inte går att märka jättemycket.

– Alla lag har olika stilar. Vi är ganska fysiska i vårt spel, samtidigt som andra lag är mer tekniska och tycker om att dribbla. Så är det i USA också, säger Lani.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan