Annons

Annons

Annons

Fotboll

Debutanterna glänste när BK30 vann – i nya tränarens debut: ”Kändes ganska tryggt"

Sex nya spelare fick chansen i BK30 i höstpremiären – och det gav resultat.

Laget tog en säker 3–0-seger mot bottenkonkurrenten Böljan.

– Vi har jobbat ganska mycket under veckan, med att sätta först och främst organisationen defensivt, säger lagets nye huvudtränare Janni Di Paolo till Sporten.

Text

Anmäl text- och faktafel

Ella Wilson gjorde sin debut i BK30-kassen – och fick hålla nollan. Foto: Anders Rejdemark

Nya tränare på sidlinjen – och flera nya ansikten ute på planen.

Då gjorde BK30 processen kort med tabelljumbon Böljan hemma på Ringvallen.

Cassandra Korhonen satte dit två bollar, men inte efter att återvändande Alana Smith inlett målskyttet när BK30 vann med klara 3–0.

– Vi gjorde en hel del av det vi kom överens om. Vi har jobbat ganska mycket under veckan, med att sätta först och främst organisationen defensivt. Vi börjar bra i tio minuter, men sen händer något när vi hamnar i lite stressade situationer och tappade lite grann i positionerna. Men sen började vi lugna ner oss och spela utifrån det vi kom överens om, och då kändes det ganska tryggt, säger lagets nya huvudtränare Janni Di Paolo till Sporten.

Annons

Annons

Men det var inte bara Alana Smith som var ny(gammal) i BK30-tröjan. Laget mönstrade hela fem andra debutanter, varav tre från start. Från klubbens F19 fick målvakten Ella Wilson och yttermittfältaren Wilma Hedenström båda chansen från start. På högerkanten startade också klubbens senaste nyförvärv, Cornelia Ellefors som vänder hem till Västerås från Eskilstuna United. Alla tre fick stort beröm från tränare Di Paolo.

– Ella agerade med pondus, hon gjorde det på ett jättebra sätt. Det är en målvakt som BK har för framtiden, ett råämne som jag tror på. Sen behöver hon växa in i det, men hon gjorde det jättebra. Cornelia kom in direkt och gjorde det jättebra. Det är en spelare med bra teknik, som vågar utmana och har bra mognat i sitt spel trots att hon är så ung. Wilma tyckte jag också gjorde ett jättebra jobb. Hon har också en stor potential och är en framgångsspelare för BK30. Det gäller att vårda de unga spelarna så att de får växa in i rollerna.

Alana Smith och Cassandra Korhonen hittade genast tillbaka till samarbetet som varit så framgångsrikt tidigare säsonger. Foto: Anders Rejdemark

Men att Ella Wilson fick chansen mellan stolparna har en lite tråkigare anledning för BK30. Den amerikanska målvakten Mallory Guerts kommer inte att återvända till laget efter sommaren, berättar sportchef Bengt Gustafsson.

Annons

– Hon blir inte kvar. Det är som det är. Vi visste att det kunde hända. Det var bara att hoppas på att hon ville vara kvar, men man kan förstå att hon vill hem också, så är det i den här branschen, säger Gustafsson.

Annons

Ytterligare två spelare fick alltså göra debut i BK30 på lördagen, men inte från start. Kanadensiska Olivia Chu kom in i halvtid, och amerikanska McKenzie Grossman fick känna på konstgräset sista halvtimmen.

– Det handlade mycket om två anledningar. De kom i veckan, så det är bra att de får känna sig för lite. Samtidigt tyckte jag att de som fick chansen nu har sett heta ut hela veckan, säger Di Paolo.

Matchfakta/Elitettan

BK30–IF Böljan 3–0 (2–0)

Målen: 1–0 (21) Alana Smith, 2–0 (40) Cassandra Korhonen, 3–0 (64) Cassandra Korhonen

Publik: 185

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan