Annons

Annons

Annons

Fotboll

Dubbla nyförvärv för BK30 – revanschlusta efter förlorade startplatser: ”Ville inte sitta av resten av säsongen”

BK30 fortsätter att rekrytera spelare. Amerikanskan Brianne Reed och målvakten Jonna Andersson kommer båda från mindre lyckade sejourer i våras. I båda fallen var det skador som kom i vägen. Nu har de landat hos BK30 för revansch.

– Jag ville inte sitta av resten av säsongen, säger Brianne Reed.

Text

Anmäl text- och faktafel

Dubbla nyförvärv för BK30 som fortsätter att ligga i på transfermarknaden under sommaren.

Bild: Eric Blomqvist

Värvningarna har duggat tätt i BK30 under sommaren i jakten på stärka laget tillräckligt för att ta sig ur bottenstriden av Elitettan. Brianne Reed ansluter från Damallsvenska Eskilstuna United. Mittbacken från USA kom till Eskilstuna så sent som i mars men vänder sig nu till Västerås istället.

– Jag åkte på en skada precis innan Damallsvenska säsongen började. Jag åkte hem en månad för att bli behandlad. Sedan kom jag tillbaka och var redo och spela men de två mittbackarna som spelade hade börjat bygga en relation, en bra relation. Och jag ville tillbaka ut på planen så när de sa att det fanns en möjlighet att spela här så tog jag den, säger Brianne Reed.

Annons

Annons

Brianne Reed har erfarenhet från spel i Damallsvenskan med Kvarnsvedens IK. Senaste klubbadressen var Eskilstuna United men där satte en skada stopp för henne.

Bild: Eric Blomqvist

Reed förklarar att det handlade om en ryggskada som hon nu är helt kvitt. Förutom spel i Eskilstuna United tillhörde hon Kvarnsvedens IK förra hösten, då spelandes i Damallsvenskan.

– Jag kom till Kvarnsveden till höstsäsongen, det var bra jag gillade det, de spelade bra. Alla matcher i Damallsvenskan var bra, det fanns inga dåliga lag. Alla matcherna var tävlingsinriktade så jag gillade det, säger hon.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är mer av en fysisk spelare. Jag är en försvarare i hjärtat, gillar att försvara, tackla hårt och täcka skott. Jag skulle vilja vara en organisatör, så att vi kan styra back ifrån. Vi i backlinjen ser allting framför oss så vi kan organisera mittfältet, säger Brianne Reed.

Även Jonna Andersson, ny målvakt inhämtad från serieledande Lidköpings FK hamnade i en liknande situation. Andersson var ny i Lidköping och hade en startplats till en början. Men sedan kom skadan.

– Jo jag skrev på för Lidköping i januari med förväntningar om att spela. Det var därför jag kom dit för jag var andramålvakt i IFK Kalmar liksom och vi tog klivet upp i Damallsvenskan. Jag kände att jag behövde flytta på mig för att få speltid. Jag startade de två första matcherna men sedan åkte jag på min skada, säger Jonna Andersson.

Annons

Ny målvakt i BK30 är Jonna Andersson. Andersson kommer senast från serieledande Lidköpings FK.

Bild: Eric Blomqvist

Annons

Vad var det för skada som höll dig ur spel?

– Nästan lite pinsamt, men jag var inne på gymmet och skulle hoppa upp på en sådan här liten box, en trälåda. Och jag hoppade inte riktigt hela vägen upp utan skrapade i rätt rejält, jag fick två rejäla sår. Jag var tvungen att sy och jag kanske inte vilade så bra som jag skulle och fick då en infektion, säger hon.

Skadan höll henne borta från fotbollsplanen från i början på maj till och med midsommar. Vid det laget hade Lidköpings FK gått riktigt bra i Elitettan vilket gjorde det tufft för Jonna Andersson att ta tillbaka sin plats i målet.

– Det har gått väldigt bra för Lidköping, då byter man inte målvakt bara hipp som happ. Jag hörde av mig till lite olika klubbar och bestämde mig för Västerås, för det kändes som det bästa alternativet.

Vad har du för förhoppningar på närmsta tiden i din nya klubb?

– Jag hoppas att jag kan gå in och spela så mycket som möjligt. Oavsett var man hamnar så är konkurrensen svår. Och att komma in mitt i en säsong gör det inte enklare men jag ska inte tänka på det så mycket utan gå och prestera, säger Jonna Andersson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan