Annons

Annons

Annons

Fotboll

BK30 föll tungt borta mot forna storlaget – nyförvärvet reducerade: ”Håller på att lära känna varandra”

BK30 åkte norrut för bortamatch mot Umeå IK under lördagen. Västeråslaget har värvat friskt under sommaren samt hämtat in en ny tränare. Den nya konstellationen skulle inte räcka till mot det forna storlaget. Nya tränaren Janni Di Paolo anser att laget behöver jobba vidare med grunderna.

– Svårigheten är att få till det, vi håller på och lära känna varandra, det märker vi lite idag, säger han.

Text

Anmäl text- och faktafel

Umeå IK blev för svårt för BK30. Nya mittbacken Brianne Reed gjorde laget enda mål i 3-1 förlusten.

I första matchen efter uppehållet tog BK30 en mycket viktig seger hemma på Ringvallen när man slog bottenkonkurrenten Böljan med 3-0. En mycket tuffare motståndare ställdes laget inför idag borta mot Umeå IK. Hemmalaget skulle ta ledningen genom Annina Wede redan efter 12 minuters spel.

I den andra halvleken skulle Maya Hulinder utöka den ledningen innan nyförvärvet Brianne Reed som gjorde sin första match skulle ge BK30 lite hopp. Reed satte 2-1 på nick bara minuter efter 2-0 målet.

Annons

Annons

– Ja idag tycker jag Bri (Brianne Reed, red. anm.) var riktigt bra, säger Janni Di Paolo tränare i BK30.

Dessvärre skulle det inte ta lång tid innan BK30 var i ett två måls underläge igen. I den 59:e minuten gjorde laget nämligen ett själv mål. I slutändan var aldrig bortalaget speciellt nära att skapa nerv i matchen.

– Klart det är tråkigt med en förslut och jag hade väl haft förhoppningar om att åtminstone få med oss en poäng härifrån. Vi hade en skön känsla när vi åkte hit och en bra träningsvecka med oss, så det är lite tråkigt tycker jag, säger Janni Di Paolo.

Di Paolo är själv ny på tränarposten samtidigt som hela sju nyförvärv presenterats under sommaren. Därför är inte tränarens förklaring alltför oväntad när han resonerar om varför laget inte räckte till idag.

– Svårigheten är att få till det, vi håller på och lära känna varandra, det märker vi lite idag. Vi är inte riktigt nära varandra i defensiven, vilket vi jobbat på men som vi måste fortsätta med såklart. Det blir ju en utmaning i det att lära känna spelarna på så kort tid.

Finns det något ni kan ta med er härifrån?

– Ja när vi har tålamod med bollen och vågar spela så gör vi bra saker. Det nämnde jag direkt efter matchen till spelarna. Och när vi ligger rätt i det defensiva så blir det också bra. Så egentligen tar vi med oss att jobba vidare med det vi har börjat med.

Annons

Vad säger du om motståndet Umeå IK?

– De ser starka ut och det är ett starkt lag. Utifrån tabelläget och det jag ser idag bör de egentligen ligga högre upp. De har bra första touch och ett högt bolltempo, det är ett bra lag helt enkel, säger Janni Di Paolo.

Matchfakta

Elitettan

Umeå IK–BK30 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 (12) Annina Wede, 2-0 (50) Maya Hulinder, 2-1 (54) Brianne Reed, 3-1 (59) Självmål

Publik: 305

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan