Annons

Annons

Annons

Speedway

Slovakiske stjärnan tog full pott för Västervik – ser fram emot slutspelet: "Kommer att vara starka"

Slovakiske Martin Vaculik var en av många som imponerade för Västervik när laget krossade Masarna på hemmaplan – och mer eller mindre säkrade en slutspelsplats.

– Det var en väldigt viktig match för oss, konstaterade Vaculik, som vann alla sina fyra heat i matchen.

Text

Inbäddat innehåll

Seger med 61-29 mot Masarna ger Västervik ett drömläge inför den avslutande omgången i elitserien. Västervik behövde vinna med sju poäng för att ta bonuspoängen och därmed ha tre poäng tillgodo på Lejonen i striden om den sista slutspelsplatsen. Det blev alltså 32.

Annons

- Det kändes bra, det var en väldigt viktig match för oss, vi visste att vi behövde få bonuspoängen och alla förare körde bra därute och klubben gjorde ett bra jobb med att förbereda banan efter allt regn, sade Vaculik när han gästade Mittmedias studio efter matchen.

Annons

Vaculik själv imponerade stort. Kanske mest av alla, trots att Nicki Pedersen, som körde in tio poäng på fyra heat, inledde kvällen storslaget med ett banrekord.

Att stjärnorna Vaculik och Pedersen stannade på tolv respektive tio poäng berodde på att Västerviks lagledning lät de båda vila från nomineringsheaten.

Någon som Martin Vaculik inte protesterade emot.

– Inget problem, jag känner mig fortfarande inte på topp efter förra veckan då jag hade lite problem med ryggen. Det är inte hundra procent än.

Nu väntar alltså, av allt att döma, slutspel. Lejonen måste slå Rospiggarna med 13 poäng på bortaplan för att kunna gå förbi, om Västervik förlorar mot Indianerna. Samtidigt har Västervik faktiskt chansen att gå förbi Kumlalaget och upp på femte plats i tabellen vid seger i tisdagens bortamatch.

Och även om Masarna kanske inte bjöd på det tuffaste motståndet visade Vaculik och hans lagkamrater att man inte kan räkna bort Västervik. Inte mot Indianerna och inte i ett kommande slutspel heller.

– Vi gjorde det vi behövde för att ta oss till slutspel i dag och är väldigt nöjda med det. Nu fokuserar vi på nästa race. I slutspel börjar allt från början och vi har visat att vi är ett bra och starkt lag. Vi kommer att vara starka i slutspelet.

Annons

Annons

Masarna överkörda av Västervik i uppskjutna matchen – se höjdpunkterna här

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan