Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

DiN: Socialdemokraterna + Vänsterpartiet lämnar tomt bord efter sig

Kommunhuset i Norberg.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Beror den tama valdebatten i Norberg på att Vänstern och Socialdemokraterna som styrt Norberg i så många år nu förstår att de kommit till vägs ände? Notan efter åren där man obekymrat slösat med skattemedel skall nu betalas och plånboken befanns vara tunn.

Vi kunde för någon vecka sedan läs att kommunen i princip var konkursmässig. Ett underskott som viftades bort av kommunalrådet med hänvisning till att det är en ansvarsförbindelse.

Annons

Annons

Efter att vi från Demokraternas sida studerat underlaget för Norbergs ekonomi för de kommande tre åren kan vi konstatera att det ekonomiska läget i kommunen är kritiskt och alarmerande. På grund av Vänsterns kortsiktiga och lättsinniga politik kommer Norbergs kommun de närmaste tre åren att ha ett samlat driftsunderskott på 74,6 miljoner kr. Oavsett hur underskottet skall sparas in blir det vi skattebetalare som tvingas betala notan.

Hur tänkte ni socialdemokrater och vänsterpartister när ni obekymrat satte sprätt på skattepengar i en sådan takt att till och med Joakim von Anka skulle varit avundsjuk? Det är lätt att satsa flott på idrottshallar eller andra stora projekt om man inte tar med i beräkningen att allt skall betalas i slutändan. Demokraterna har återkommande varnat för detta men ingen har visat något större intresse av att lyssna. Allt kommer ju att ordna sig, bara vi får en idrottsarena för 50 miljoner som enbart gynnar 10-15 procent av Norbergs befolkning.

Bristen på ledning och styrning i Norberg är påfallande. Miljonerna har rullat ut i en allt snabbare takt och nu är det tid att betala kalaset. Det är inte utan att man tänker att Socialdemokraterna och Vänstern inte har något intresse av att fortsätta att styra kommunen. De lämnar efter sig ett bord som gapar tomt efter Socialdemokraternas och Vänsterns tabberas. Stora underskott väntar samtidigt som vi har stora utmaningar att ta att ta itu med inom vård, skola och omsorg. Samhällsservice som vi har en lagstadgad skyldighet att leverera.

Annons

Annons

Det är dags för ett ansvarsfullt ledarskap i Norberg. Välj Demokraterna den 9 september.

Christer Filipsson

Lennart Skansfors

John Ellard

Demokraterna

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy