Annons

Annons

Annons

MP: Flygskatten kan locka fler att ta tåget

Bild: TT

Den 27 augusti skrev signaturen ”Flyger understundom” i Fagersta-Posten att flygskatten bara är symbolisk och att ett optimerat flygledningssystem skulle spara 20 procent på utsläppen i europeiskt luftrum. Systemet finns redan i Nordamerika och Australien.

Annons

Annons

Jag tycker det var ett mycket bra förslag. Flera sådana förbättringar med utsläppsreduceringar både inom flygtrafik, biltrafik och lastbilstrafik skulle göra skillnad. Mycket är redan på gång med batteridrift och bensinutspädning men allt behövs eftersom som det är bråttom nu. Klimatförsämringen måste stoppas.

Flygskatten är också mycket viktig. Den är liten nu men ger effekt och det finns en stor potential att locka över flygresenärer till tågtrafik allteftersom möjligheterna tillkommer. Att kalla den effekten symbolisk är att blunda med bägge ögonen för de problem som ligger framför oss. Vi måste rädda planeten för att kommande generationer ska ha något att leva på. Tidigare klimatförhållanden för miljontals år sedan visar att höga havsnivåer och ökenlandskap kommer att bli odrägliga för våra efterkommande.

Sten Muhammed Yussif Widhe (MP)

Kommunfullmäktigekandidat Fagersta

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan