Annons

Annons

Annons

Flera dagars störningar i Mälardalens tågtrafik efter brand

Under söndagen brann en teknikbyggnad i Moholm, Västra Götalands län. Det innebär störningar under flera dagar för all tågtrafik i Mälardalen – norr och söder om Mälaren – som har Göteborg som utgångs- eller ändstation.

Text

Bild: TT

Annons

Anmäl text- och faktafel

Branden i Trafikverkets byggnad innebär, enligt ett meddelande från Trafikverket, att tågtrafiken på sträckan Töreboda-Skövde stoppats i båda riktningar.

Av någon anledning har så mycket vital utrustning för järnvägens drift samlats i just den byggnad som brann, att Trafikverket först på onsdag (17 oktober) beräknas kunna ge någon närmare information om när trafiken kan gå som vanligt. Felet uppstod, som tidigare nämnts, under söndagen.

För resenärerna i Mälardalen innebär det att resan till och från Göteborg kommer att ske på annorlunda sätt. Vissa tåg Stockholm-Göteborg och omvänt kan komma att ledas om – och då är det fråga om rejäla omvägar via Karlstad eller Nässjö-Falköping och förseningar på flera timmar.

Annons

Annons

Andra tåg kommer att ersättas med buss, främst på sträckan Töreboda-Skövde och omvänt, men även andra stationer kan komma i fråga. Eftersom ersättningsbussar kör långsammare än tåget, så kommer resan även med det alternativet att ta längre tid.

Förseningarna kan fortplanta sig över hela järnvägsnätet, så även tåg som inte har Göteborg som avgångs- eller ändstation, kan påverkas.

Som lök på laxen, eller snarare sten på börda, har ytterligare en störning i form av en nedriven kontaktledning inträffat i Kumla vid niotiden på måndagsförmiddagen. Det innebär trafikstörningar norr om Mälaren på Mälarbanan samt upp i Bergslagen mot Västmanland, Dalarna och Gävle tills felet lagats vilket beräknas ske på måndagseftermiddagen.

Och som om inte allt det ovanstående vore nog: Under måndagsförmiddagen har ett signalfel i Västerås förmörkat tillvaron ytterligare för tågresenärerna norr om Mälaren, vilket också påverkar annan tågtrafik i såväl Västmanland, Sörmland som Östergötland.

För information station för station, se Trafikverkets sida för trafikinformation.

För information om vad som gäller avseende ersättningstrafik, se SJ:s hemsida för trafikinformation.

För information om MTR Express tågtrafik, se deras hemsida.

För information om Blå Tågets trafik, se deras hemsida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan