Annons

Annons

Annons

Västervik – VIK 14 oktober

VIK skrämde iväg bortaspöket – besegrade Västervik efter monsterspel av Marcus Dahlbom

Västervik vann skotten klart med 35-22 och skapade ett galet tryck mot VIK-kassen i den tredje perioden.
Men det var Gulsvart som kunde ta med sig alla tre poängen hem till Västerås efter storspel av Marcus Dahlbom.
4-2-segern var blott andra bortavinsten på hela säsongen.

Text

Marcus Dahlbom motade 33 skott under onsdagskvällen. FOTO: Arkiv

Bild: Kevin Johansson

Annons

Västervik satte full fart från början och tvingade VIK att ta en utvisning redan i den tredje minuten. Ett numerärt överläge hemmalaget utnyttjade direkt när Philip Rondahl styrde in 1-0.

Ett mål som väckte bortalaget. Men trots mycket puckinnehav lyckas VIK inte skapa några heta målchanser. Istället tar hemmalaget över fullständigt andra halvan av perioden. Man vinner mängder av dueller och kommer enkelt in framför kassen. 2-0 ligger i luften.

Men ologiskt sätt är det bortalaget, med bara 15 sekunder kvar, som lyckas kvittera efter en rörig situation framför Emil Kruse där till slut Isac Skedung kan nypa till och se till att ställningen är 1-1 i paus.

Den andra perioden är inte ens två minuter gammal när William Wikman snärtar in ledningsmålet för VIK efter en omställning som startas av målvakten Marcus Dahlbom som får en välförtjänt assistpoäng.

Annons

Annons

Philip Rondahl. Foto: Daniel Nestor / BILDBYRN

Resterande delen av mittronden är jämn i spel fem mot fem. Problemet för bortalaget är dock att man inte kan hålla sig på banan. Fyra raka utvisningar, varav nästan en minut i fem mot tre, bjuds Västervik på. Och då kan inte VIK stå emot längre. Victor Öhman prickskjuter in kvitteringen.

Även i tredje perioden faller ett mål snabbt. Hemmalaget drabbas av sin första utvisning i matchen vilket Gulsvart utnyttjar. Men det krävs sex (!) returer i följd från nära håll innan Sebastian Benker kan trycka in sitt tredje mål för säsongen.

Efter målet sätter Västervik upp en galen press mot bortakassen. Det är Västervik mot Marcus Dahlbom långa stunder. Men med 55 sekunder kvar av matchen kan Jesper Johansson avgöra i tom bur till 2-4.

Resultatet innebär att Gulsvart tar ett kliv upp till åttondeplatsen, medan Västervik ramlar ner under kvalstrecket.

Matchens tre bästa spelare:

1. Marcus Dahlbom, VIK

Visst, bortamålvakten släppte två förbi sig under onsdagskvällen. Men han kan knappast lastas för något av dem. Istället räddade han tre poäng åt VIK i tredje perioden med den ena omöjliga räddningen efter den andra.

2. Victor Öhman, Västervik

26-åringen har nu gjort fyra poäng på två matcher sedan han återvände till Västervik från Oskarshamn. En spetsspelare som har höjt Västerviks offensiv och powerplay betänkligt.

Annons

Mikael Frycklund.

Bild: Peter Hoffström

Annons

3. Mikael Frycklund, VIK

Assist på 1-2-målet. Men borde ha haft en assist redan i första perioden där centern drog en underbar passning som skar från eget mål genom hela mittzon till en fristående Fredrik Hetta. Bidrog som vanligt även med sitt lugn och hårda jobb i defensiven.

Matchens hetaste händelse:

Marcus Dahlbom gör en stabil insats i bortamålet och räddar VIK-segern i sista perioden. Men har får även vara med i poängprotokollet. Omställningen som leder till VIK:s 2-1-mål i den andra perioden startas nämligen av Dahlbom som snabbt hittar Frycklund som i sin tur får fram pucken till målskytten Wikman.

Matchens grej 1:

Utvisningarna. VIK drabbades av hela fyra utvisningar bara i den andra perioden och fick spela med två man mindre en hel minut. Hela tre mål i matchen föll i powerplay.

Matchens grej 2:

Plivit Trade hallen i Västervik är en iskall hockeylada. Men det hindrade inte en hemmasupporter från att kolla in matchen iklädd shorts och t-shirt. Imponerade.

Matchfakta:

Västervik – VIK 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (03:02) Philip Rondahl (Kevin Schulze, Victor Öhman) spel fem mot fyra, 1-1 (19:45) Isac Skedung 

Andra perioden: 1-2 (21:42) William Wikman (Mikael Frycklund, Marcus Dahlbom), 2-2 (38:22) Victor Öhman (Trevor Mingoia, Darren Nowick) spel fem mot tre. 

Tredje perioden: 2-3 (43:31) Sebastian Benker (Marcus Bergman, Kalle Östman) spel fem mot fyra. 2-4 (59:05) Jesper Johansson (Jimmie Jansson)

Skott: 35-22

Utvisningar: Västervik: 1x2, VIK: 5x2

Publik: 1246

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan