Annons

Annons

Annons

Fotboll

Kritiken mot BK30 växer – fler spelare kliver fram: "Vill få bort oss"

Nu kliver flera rutinerade spelare fram med kritik mot BK30:s styrelse. Det handlar bland annat om spelarkarusellen under säsongen.
Enligt Cassandra Korhonen har spelarna behandlats dåligt och styrelsen har inte velat ha kvar dem.

– Det är som att spelar ni inte kvar i elitettan så vill vi inte ha er, säger hon.

Text

Cassandra Korhonen lämnar BK30 för IK Uppsala. Nu kommer hon med svidande kritik mot styrelsen.

Bild: Rikard Bäckman

Annons

Igår publicerade Sporten en artikel där Sofia From, klar för IK Uppsala uttalade sig kritiskt mot styrelsens rekrytering av spelare i somras.

Under tisdagen berättade Ulrika Rejdemark för Miscotbloggen att hon är missnöjd med utvecklingen i klubben och att hon lämnar.

Nu kommer även anfallaren Cassandra Korhonen, som är klar för IK Uppsala, med svidande kritik mot BK30:s styrelse. Men det handlar inte om spelarrekryteringen i somras. Utan vad som utspelat sig efter säsongen.

Annons

Annons

– Det känns ju som att det är den bästa tiden att lämna. Självklart dels för att vi åkte ut men också för hur vi blivit behandlade och vad klubben valt att göra, säger hon.

Enligt henne har styrelsen inte lyssnat på vad spelarna velat och då gäller det en specifik grupp spelare som representerat klubben i flera säsonger.

– De säger att alla ska vara kvar men det vill de egentligen inte. De vill få bort oss äldre, rutinerade och bara köra nytt och yngre. Det är ganska tydligt när vi inte ens får ett kontraktsförslag, de är inte intresserade av att ha kvar oss.

Ulrika Rejdemark lämnar BK30 efter sju år.

Något som Cassandra Korhonen tycker är märkligt är att spelare ur F19-laget fått kontrakt innan de som tillhörde Elitettan. Det ska också varit knäpptyst från klubbens sida om hur läget för spelarna såg ut.

Därför ville spelargruppen ha ett möte med styrelsen som arrangerades i november. Detta för att få reda på hur klubben tänker.

– Vi fick som svar att kontraktsförslag kommer och att vi ska fylla på med nyförvärv. Sådant där som man alltid säger. Nu har det gått en månad sedan och en av oss har fått ett kontraktsförslag.

Hon har tillhört BK30 länge och känner sig nu dåligt behandlad av klubben som hon hjälpt ta sig till Elitettan och även hålla kvar laget under dess första säsong.

Annons

– Det är ganska hemskt, vi har ändå gjort så att BK kommit upp i Elitettan. Det är som att spelar ni inte kvar i elitettan så vill vi inte ha er. Det är tråkigt att bli behandlad så här, säger hon.

Annons

Sofia From berättade för Sporten att hon inte var nöjd över spelarruljansen i somras.

Bild: Oliver Åbonde

Sporten har varit i kontakt med både Sportchef Bengt Gustavsson och ordförande för BK30 Dam, Ingemar Haglund. Gustavsson säger att han inte sitter i styrelsen och inte heller varit med på mötet.

Haglund håller inte med om den bild som Cassandra Korhonen målar upp. Enligt honom handlar det olyckligtvis om ett missförstånd. Att styrelsen och BK30 inte skulle vilja ha kvar sina spelare är felaktigt.

– Vi vill absolut ha samtliga kvar i truppen, det är orimligt att vi ska göra oss av med meriterade spelare med avsikt. Det är ingen som självmant gör sig av med spelare som presterat hos oss, det är ologiskt, säger Ingemar Haglund.

Att F19-spelarna fått kontrakt presenterade för sig tidigare än spelarna i A-laget har han svar på. Styrelsen ska ha tagit beslutet att vänta med damerna tills deras säsong var över, detta på grund av att laget kämpade för att hänga kvar i Elitettan.

Sportchef Bengt Gustavsson.

Bild: Oliver Åbonde

Annons

A-lags spelarna som konflikten berör ska också ha haft 1+1 kontrakt vilket betyder att deras avtal inte gick ut vid slutet av säsongen. Därför valde styrelsen att prioritera de yngre förmågorna som stod kontraktslösa efter sin säsong.

– F19-spelarna ville också veta hur ett kontrakt skulle se ut och jag förklarade det för dem innan damerna var klara med sin säsong.

Ingemar Haglund förklarar att deras olika syn på situationen inte är något nytt då man ringt runt till spelarna för att förklara.

– Vi har ringt dem och sagt att ni är stommen. Tyvärr vill jag inte säga mer men det verkar vara ett missförstånd. Har jag varit otydligt är jag jätteledsen för det.

Angående mötet som spelarna kallade till så berättar ordförande att man hade ett möte tidigare i november dit alla spelarna var inbjudna men att endast fem eller sex spelare dök upp.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan