Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Låt meriter styra vem som får toppjobben i Norberg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Den här artikeln känns inte trevlig att skriva eftersom den kommer att beröra personer som idag arbetar i Norbergs kommun. Vi vill poängtera att kritiken som vi redogör för i artikeln inte handlar om de som idag arbetar på chefspositioner utan handlar om att kommunledningen saknat och fortfarande saknar strategi för hur man skall säkerställa en god kompetensförsörjning av ledningsfunktioner och chefer.

Annons

Det saknas också en systematisk beskrivning av hur kommunen är organiserad för att utföra sitt uppdrag. Utöver det saknas det också en beskrivning över hur ansvaret skall fördelas i de olika sektorerna. I avsaknad av detta blir det omöjligt för kommunen som arbetsgivare att formulera adekvata krav för vad som krävs för att man skall kunna fungera som chef eller medarbetare i Norbergs kommun. Inträffa det en incident eller annan avvikelse finns det ingen i organisationen som har det direkta ansvaret. Utan ansvar blir det oerhört svårt att kunna förbättra och förebygga missförhållanden i organisationen?

Annons

En kommun som saknar styrdokument för hur tjänster inom ledningsfunktionen skall besättas riskerar att hamna i en situation där subjektiva värderingar som personlig lämplighet eller andra omdömen väger tyngre än den sökandes formella kompetens eller erfarenhet. Det är förödande för en kommun med tillväxtambitioner att avstå från kompetens till förmån för svågerpolitik eller nepotism. Behovet av objektiva och sakliga kriterierna vid rekryteringar är nödvändiga och borde vara prioriterade. Blotta misstanken att något annat skulle vara gällande är allvarligt för kommunens trovärdighet för en organisation som värnar medborgarnas bästa.

Vi Demokrater anser att nyckeln till framgång ligger i att förändra och strama upp kommunens instruktion och process för hur man säkerställer en optimal kompetensförsörjning även på ledningsnivå. Kommunen behöver prioritera kriterier som förtjänst och skicklighet och saklig grund när rekrytering framtida medarbetare och chefer skall ske. Personlig lämplighet är en subjektiv värdering och skall endast vara avgörande om de sökande har likvärdiga formella meriter.

Annons

Vem som skall leda förändringsarbetet i Norbergs kommun är oklart idag – de kompetensbrister som finns inom ledningsorganisationen är ett resultat av brister i det systematiska kvalitetsledningsarbetet.

Christer Filipsson

Lennart Skansfors

John Ellard

Peter Vidberg

Anna Lindgren

Ingrid Filipsson

Stefan Holm

Demokraterna i Norberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy