Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Drabbad av tågeländet

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Kära medresenärer och pendlarpolare på sträckan Ludvika/Fagersta-Västerås, låt oss gemensamt agera för en rejäl uppryckning av den undermåliga tågtrafiken genom att: gå med i tågpendlarföreningen i Mälardalen, söka förseningsersättning från VL eller SJ samt höra av oss med klagomål och synpunkter till inblandade aktörer.

Tågpendlarföreningen i Mälardalen arbetar för att förbättra förhållandena för pendlare både kortsiktigt och långsiktigt. Man försöker påverka alla instanser som kan göra något åt situationen som rikspolitiker, regionala politiker, Trafikverket, operatörer (framför allt SJ), Mälardalstrafik, Tåg i Bergslagen med flera. Föreningen har drygt 800 medlemmar. Medlemskap är gratis.

Annons

Annons

Förseningsersättning, VL:s pendlarkort eller VL-biljett: Om tåget är mer än tjugo minuter försenat kan du ansöka om förseningsersättning. Det finns även möjlighet att få ersättning för egen bil och taxi. Gå in på VL:s hemsida där du kan göra ansökan digitalt eller skriva ut en blankett. Googla på VL och förseningsersättning så kommer du rätt.

SJ-biljett: Gå in på SJ-appen eller SJ:s hemsida för ansökan om förseningsersättning och information om reglerna för ersättning.

Klagomål och synpunkter. Problem med inställda och försenade tåg: Region Västmanland, SJ, VL och Tåg i Bergslagen. Trasiga och dåligt underhållna tåg: Region Västmanland. Dåligt fungerande ersättningstrafik: SJ. Problem med spårfel, signalfel, elfel och liknande: Trafikverket.

Anna Almquist, fortfarande hoppfull tågpendlare 

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan