Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Orimliga prioriteringar i Norberg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Replik på kommunalrådet Johanna Odös svar på vår insändare.

Att debattera med ett parti som medvetet eller omedvetet tolkar vårt inlägg som djävulen tolkar bibeln är frustrerande.

Vi försöker oss på att vara så konkreta och tydliga så att ingen skulle kunna misstolka vårt budskap:

Annons

Annons

• Demokraterna kräver inte ordförandeposten i någon styrelse eller utskott. Inte heller i samverkansorganen. Däremot anser vi att Demokraterna som andra största parti skall tilldelas funktionen som vice ordförande i kommunstyrelsen och tillhörande utskott. Att dela på ordförandeposterna är en demokratisk balansregel som tillämpas i de flesta av landets kommuner och har också tillämpats i Norberg fram till detta val. Med en balans mellan makt och opposition skapas en sund demokratisk miljö som gynnar samarbete mellan alla partier.

• Demokraterna anser att Socialdemokraterna med stöd av Vänstern gynnar kultur- och fritidssatsningar på bekostnad av vården, skolan och omsorgen. Vi anser att prioriteringarna skall vara de omvända.

• Demokraterna anser att Socialdemokraterna tar pengar som kunde öka kvaliteten i skolan och ge en bättre omsorg för våra äldre och lägger dem på populistiska satsningar som enbart gynnar en liten grupp aktiva föreningsmänniskor som har det gemensamma att de brinner för idrott och lagsporter. Att aktivera sig inom föreningslivet är bra men när det leder till att våra små barn på förskolan får sämre möjligheter att utvecklas protesterar vi. Det måste finnas någon proportion i hur man fördelar ekonomin.

• Norberg skulle må bra av att ett konstruktivt samarbete istället för konfrontation. Vi har samarbetat tidigare men det krävs två för att dansa tango. Vi samarbetar gärna med ett parti som också kan vara ödmjukt inför att de har majoriteten. Ni skall veta att ni ansvarar för alla som bor i Norberg och inte enbart de som röstade på er.

Christer Filipsson

Lennart Skansfors

Demokraterna i Norberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy