Annons

Annons

Annons

Narkotikastölder på sjukhuset

Stephanie ville införa drogtester efter larmet om narkotikasvinn – fick nobben: ”Ansågs tillräckligt säkert som det var”

År efter år fortsätter det att försvinna stora mängder narkotika inom den Västmanländska vården. Efter att ha läst om svinnet lyfte moderaternas Stephanie Bruksgård problemet under ett av regionens möten. ”Jag fick bara svaret att det var tillräckligt säkert som det var. Men eftersom jag själv jobbar som syrra vet jag hur tillgängligt det är”.

Text: 

Annons

Förutom de två medicinautomater som finns inom den Västmanländska vården ska narkotikaklassade preparat förvaras i låsta läkemedelsrum. Det finns rutiner som alla som plockar ut medicin ska följa, rutiner som bygger på att den enskilde gör som det är sagt eftersom det där och då inte finns någon kontrollfunktion som slår larm om det inte görs. Narkotikajournalen, där det ska stå hur mycket medicin man tar ut och vilken patient som ska ha preparatet fylls i med bläckpenna. Den som tar ut medicin ska också räkna det som finns kvar av preparatet för att se att det inte saknas något och signera uttaget.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje vardag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan