Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare: Hör och häpna - här lyssnar politikerna på varandra

Bild: Mimmi Sundberg

Annons

Att bli fritidspolitiker var kanske inte det som mitt 20-åriga jag skulle tycka vara kul. Om jag sagt det skulle mitt 20-åriga jag snarare tro att jag hade fått en stroke.

Men nu tog mitt nyfikna inre tag i mig och jag blev just fritidspolitiker. Jag vet inte om det är rätt term att sätta på mig men det är min egen definition av sysselsättningen.

I dessa tider av politiska debatter som ofta handlar om vad ”motståndaren” gjort för fel så vill jag göra en positiv liten instickare i vad som händer i en liten del av arbetet för vår kommun Norberg.

Annons

Jag sitter i ett utskott som heter Demokrati och samhällsutvecklingsutskottet, förkortat (tack och lov! ) till DSU. DSU är ett utskott som har stor bredd, allt från kultur till lekparker, till kulturminnesfastigheter och vidare till näringsliv, turism, naturfrågor, etc.

Annons

I utskottet sitter vi partier som medborgare röstat på i kommunala valet. Vårat parti Demokraterna i Norberg (DiN) fick en stol i DSU och den platsen fick jag då ödmjukt ta plats på.

Ser man på debattklimatet, särskilt nu i dessa EU-valtider så kanske man kan tro att det råder närmast kaotisk stämning på våra möten. Men här vill jag bryta den bilden.

I DSU sitter det förutom mig från DiN, två personer från V, en person från M, en person från PNF (Partiet för Norbergs framtid) och tre personer från S. Upplagt för trubbel tänker kanske många.

Jag var på DSU:s möte i måndags och jag kan säga att trots en stressad vardag med att arbeta och axla rollen som ensamstående pappa varannan vecka så var det med lätta steg jag klev in i möteslokalen. Vi har en vad jag tycker lättsam ton, debatter med högt i tak och en genomgående känsla där ALLA vill Norbergs bästa och att vi ska hantera de skattemedel vi får förvalta på bästa sätt.

Vår kommunikation med tjänstemännen känns riktigt bra och vi lyssnar på varandra. Där ligger nog facit över varför utskottet känns just riktigt roligt att vara en del av, man blir lyssnad på och man gillar att höra andras åsikter. Allt detta utan att våra partifärger sätter käppar i hjulet för åsikterna.

Annons

Utskottet DSU med sin förvaltning är ett riktigt trevligt bevis på att människor inte alltid slåss för sin egen vinning utan för att göra det bästa för den lilla kommun vi bor och verkar i.

Peter Vidberg, Demokraterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy