Annons

Annons

Annons

Fotboll

Bittert poängtapp för BK30 – efter nytt fall i andra halvlek: ”Blir rädda för att förlora”

Efter en stark första halvlek som gav 2–0 såg BK30 ut att vara på väg mot en stark seger mot Gefle.

Men precis som förra veckan mot Enköping blev det ett sent poängtapp, efter att Gefle hämtat upp till 2–2 i andra halvlek.

– På slutet blir vi lite rädda för att vi inte får släppa in ett mål, och då är det precis vad som händer, säger assisterande tränaren Johan Andersson.

Text

BK30 kunde inte stänga matchen trots 2–0 i paus mot Gefle.

Bild: Eric Blomqvist

Annons

Förra veckan tappade man segern mot Enköping efter ett 2–2-mål i den femte tilläggsminuten.

När Gefle på söndagen gästade Ringvallen såg BK30 ånyo ut att vara på väg mot en trepoängare, med 2–0 på resultattavlan i halvtid.

Men inte heller den här gången lyckades det unga laget stänga matchen. Med sju minuter kvar av ordinarie matchtid var 2–2 ett faktum – och på nytt fick laget bara en poäng med sig.

– När de gör 2–1 blir det ju som det var mot Enköping också. De lyfter in, och sen blir det farligt i straffområdet. Vi blir lite, lite rädda för att vinna. Mer rädda för att förlora än vad vi vill vinna, säger lagets assisterande tränare Johan Andersson till Sporten.

BK30 började annars matchen på bästa möjliga sätt. Inte ens en minut var på matchklockan när Wilma Hedenström skickade en hörna rakt in i mål, och innan halva halvleken ens var spelad hade Ella Gunnarsson utökat till 2–0.

Annons

Annons

Men känslan efteråt var att det nog borde blivit mer än så redan i första.

– Jag tycker vi är överlägsna i första, och tycker kanske att vi ska ha något mål till. Men sen när man inte löser det får de medvinden, de får lyfta in och får vittring. Det är egentligen ganska lika matchbild som den vi har mot Enköping. På slutet blir vi lite rädda för att vi inte får släppa in ett mål, och då är det precis vad som händer.

Wilma Hedenström och Ella Gunnarsson var BK30:s målskyttar.

Bild: Eric Blomqvist

Vinden var, precis som mot Enköping, en faktor på Ringvallen. BK30 hade rejäl medvind i den första halvleken, och lika tydlig motvind i andra. Men Johan Andersson ville inte lägga något fokus på det.

– Den påverkar inte lika mycket i dag som sist, då var det påtagligare. I dag är det mer vår oförmåga att omsätta det vi gör i första, och få med oss det ut i andra. Vi tappar lite, blir lite fega och sjunker lite för lågt.

Precis som flera gånger tidigare var det de fasta situationerna som fällde BK30 i den här matchen. 2–1-målet för Gefle kom på en andraboll efter en hörna, och 2–2-målet kom efter att ett långt inkast tillåtits studsa i det egna straffområdet innan Geflespelare kunde nå på den.

Annons

– Vi har släppt in lite för mycket mål på fasta för att man ska vara nöjd. Sen är det svårt, för det är en sak att träna på det, när det inte gäller någonting. Det är en sak att prata om det, men sen kommer ändå känslan av att nu är det farligt. De är väldigt tydliga med att de lyfter in och går på målvakten. Det är klart att det sprider sig lite oro.

Matchfakta/Division 1

Västerås BK30–Gefle IF 2–2 (2–0)

Mål: 1–0 (1) Wilma Hedenström, 2–0 (20) Ella Gunnarsson, 2–1 (65) Ida Pettersson, 2–2 (83) Ida Pettersson.

Varningar, BK30: Jennifer Holmström, GIF: Karin Weinacht

Publik: 175

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan