Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Debatt
Debatt: Synd att vissa skippar Norbergs eget Almedalen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Foto: Henrik Montgomery / TT Fotbollsfans under Almedalsveckan i Visby förra sommaren. Nu arrangerar flera partier i Norberg ett eget politiskt arrangemang "Fraggedalen" i byn Fragg.

Annons

På söndag anordnar C, L, M, PNF och SD ett alternativt Almedalen, Fraggedalen. Tanken var att det, precis som Almedalen på Gotland, skulle finnas med representanter från samtliga partier i kommunfullmäktige i Norberg. Tyvärr avböjde S, V och DiN med motiveringen "val av plats" och "svårigheter med transport" ut till den idylliska byn Fragg.

Annons

Faktum är att vi politiker företräder samtliga kommuninvånare och platser inom hela Norbergs Kommun. Faktum är också att "svårigheter med transporter" är vardag för många människor i Norbergs kommun. Det känns egentligen onödigt och prestigeaktigt att tacka nej till ett sådant här nytt arrangemang, istället för att delta och öppna upp politiken för allmänheten.

Annons

Jag får hoppas att ni i S, V och DiN har hunnit tänka om till nästa år Fraggedalen går av stapeln och då istället väljer att delta. Och för er som vill komma till Fragg på söndag och "ställa oss politiker mot väggen", varmt välkomna!

Mattias Björlestrand, ordförande Centerpartiet i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan